COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 19-23 septembrie 2016

Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 19-23 septembrie 2016

Exportă PDF - COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 19-23 septembrie 2016 Tipăreşte pagina - COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 19-23 septembrie 2016 Trimite unui prieten - COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 19-23 septembrie 2016

publicat de AdministrAtor in Luni , 26 Septembrie 2016, 8:39

COMUNICAT DE PRESĂ
Săptămâna 19-23 septembrie 2016

 

Primăria Municipiului Deva informează:

*O delegaţie maghiară, condusă de Morvai Ferenc, managerul companiei "Morvai Kayan Magzarorsyag" (MKM) şi consilier al preşedintelui Ungariei pe probleme de energie şi mediu, s-a aflat, timp de două zile, la Deva pentru a stabili împreună cu reprezentanţii administraţiei locale detalii în vederea construirii în municipiu a unei centrale de 5 Megawaţi care să asigure apa caldă în casele devenilor, în sistem centralizat. La întâlniri au participat, pe lângă reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Deva, şi reprezentanţi ai CEH - Sucursala Electrocentrale Deva şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara. Potrivit specialiştilor maghiari, centrala funcţionează cu combustibili alternativi (nămol şi deşeuri) şi ar putea fi amplasată în zona staţiei de epurare sau în apropierea hypermarketului Dedeman. Instalaţia va asigura apa caldă pentru cele circa 5.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat, începând din 15 mai 2017, iar devenii vor plăti facturi cu 20% mai mici decât în prezent. Costurile instalaţiei se ridică la 4-5 milioane de euro, bani care vor fi alocaţi de la bugetul local, iar investiţia s-ar putea amortiza în circa 4 ani.

*Poliţiştii locali din Compartimentul Activitate comercială împreună cu reprezentanţi ai Registrului Agricol au efectuat, în zilele de 20 şi 21 septembrie 2016, mai multe acţiuni de verificare şi control în pieţele agroalimentare din municipiu. Au fost verificaţi 85 de producători agricoli şi 60 de persoane juridice. În urma controalelor, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.500 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă. Totodată, la Biroul Monitorizare video şi trafic au fost înregistrate, în cursul acestei săptămâni, 78 de cazuri (dintre care, 8 sesizate telefonic) de parcare neregulamentară sau ocupare abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, Poliţia Locală Deva a aplicat şi 64 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice şi pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

*Lucrări de investiţii aflate în derulare în Municipiul Deva:

-„Reabilitare teren de sport ‘Vânătorul şi Pescarul' din Municipiul Deva". Durată de executare: 3 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (30.08.2016);
-„Regularizare curs Valea Bejan". Durată de executare: 6 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (30.05.2016);
-"Amenajare parcare strada Salcâmilor din Municipiul Deva". Durată de executare: 60 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (29.08.2016);
-"Reparaţii clădire - interior, exterior şi împrejmuire - la Stadionul ‘Cetate' din Municipiul Deva". Durată de executare: 60 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (13.08.2016). Lucrări ce vor fi executate: reparaţii faţadă posterioară; reparaţii faţadă lateral-dreapta; amenajare vestiare şi camere pentru arbitri şi observatori; construcţie rigolă carosabilă (52 metri); lucrări de vopsitorie; reparaţii instalaţii electrice, uşi şi grupuri sanitare; reparaţii tribună observator etc.

*Un număr de 600 de elevi din clasele a VII-a din unităţile de învăţământ din municipiu, împreună cu 300 de părinţi ai acestora şi 50 de profesori participă, în perioada 15 septembrie 2016-15 iulie 2017, la un proiect intitulat „Hai în echipa mea!", coordonat de Poliţia Locală Deva şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara şi finanţat de Primăria şi Consiliul Local Deva. Proiectul are ca scop informarea elevilor despre efectele şi riscurile consumului de canabis şi NSP (noi substanţe psihoactive). Totodată, pe parcursul anului şcolar, 80 de elevi din clasele a VII-a vor fi implicaţi în mai multe activităţi de tip sportiv, ca alternative de petrecere a timpului liber.

*Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Deva, în cursul acestei săptămâni, vor demara lucrările la alte două obiective de investiţii: modernizarea străzii Alunului (modernizare, reţea apă-canal etc.) şi amenajare parcare pe Aleea Pescarilor.

Biroul de presă

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice