COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 22-26 august 2016

Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 22-26 august 2016

Exportă PDF - COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 22-26 august 2016 Tipăreşte pagina - COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 22-26 august 2016 Trimite unui prieten - COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 22-26 august 2016

publicat de AdministrAtor in Luni , 29 August 2016, 8:28

COMUNICAT DE PRESĂ
Săptămâna 22-26 august 2016

 

Primăria Municipiului Deva informează:

*În această perioadă, se află în curs elaborare studiul „Plan de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Deva". În acest sens, aducem la cunoştinţa cetăţenilor că, până la sfârşitul lunii septembrie 2016, se derulează o campanie de intervievare a populaţiei prin operatori de sondaj, în vederea identificării situaţiei actuale privind aspectele de mobilitate urbană. Primăria Municipiului Deva mulţumeşte cetăţenilor care vor participa la sondaj aducându-şi astfel contribuţia la identificarea măsurilor ce se impun în domeniul mobilităţii în municipiu.

*Reprezentanţii administraţiei locale au început demersurile pentru trecerea cantinei sociale din municipiu în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială. Totodată, persoanele care beneficiază de serviciile cantinei sociale vor primi inclusiv hrană caldă, conform reglementărilor Legii nr. 208/1997 privind cantinele sociale, actualizată. În prezent, numărul beneficiarilor Centrului de zi "Cantina socială" Deva se ridică la 114 persoane (majoritatea fiind copii), iar acestora le este oferită doar hrană rece.

*Primăria Municipiului Deva a virat banii pentru bursele sociale ale elevilor, aferente lunilor iulie şi august 2016. Un număr de 547 de elevi de pe raza municipiului Deva beneficiază de burse de ajutor social. Suma de 65.640 de lei va intra în conturile unităţilor de învăţământ în data de 5 septembrie 2016, urmând ca banii să fie repartizaţi elevilor care beneficiază de burse sociale, astfel încât aceştia să se poată pregăti pentru începerea noului an şcolar. Bursele de ajutor social se acordă atât în perioada cursurilor şcolare, cât şi în perioada vacanţelor.

*Reprezentanţii administraţiei locale caută variante pentru mutarea într-o locaţie modernă a Direcţiei Impozite şi Taxe Locale, astfel încât contribuabilii să-şi poată plăti datoriile la bugetul local în condiţii civilizate. De asemenea, conducerea Primăriei Deva caută variante şi pentru mutarea Direcţiei Publice Locale de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva într-un spaţiu nou, în care să poată avea acces inclusiv persoanele cu dizabilităţi.

*Primăria Municipiului Deva a solicitat Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Hunedoara reglementarea sumei reprezentând salariile personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Deva, în vederea achitării integrale a cheltuielilor de personal aferente lunii august 2016. Banii vor intra în contul unităţilor de învăţăânt în data de 8 septembrie 2016.

*Reprezentanţii municipalităţii au început demersurile pentru identificarea unor imobile în vederea transformării acestora în spaţii pentru creşe. Până în prezent, au fost identificate trei locaţii - în cartierele Micro 15 şi Dacia şi pe strada Gh. Bariţiu. Măsura a fost luată ca urmare a numărului foarte mare de cereri comparativ cu locurile existente la singura creşă din municipiu. În prezent, creşa, aflată în subordinea Consiliului Local Deva, are o capacitate de 75 de locuri (toate fiind ocupate), iar numărul copiilor cu vârste între 0 şi 3 ani se ridică la 1.655, potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială.

 

Biroul de presă

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice