COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 5-9 septembrie 2016

Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna 5-9 septembrie 2016

Exportă PDF - COMUNICAT DE PRESĂ -  Săptămâna 5-9 septembrie 2016 Tipăreşte pagina - COMUNICAT DE PRESĂ -  Săptămâna 5-9 septembrie 2016 Trimite unui prieten - COMUNICAT DE PRESĂ -  Săptămâna 5-9 septembrie 2016

publicat de AdministrAtor in Luni , 12 Septembrie 2016, 8:51

COMUNICAT DE PRESĂ
Săptămâna 5-9 septembrie 2016

Primăria Municipiului Deva informează:

*Reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local Deva salută revenirea la Deva a Lotului Naţional de Gimnastică al României, în urma deciziei luată de Federaţia Română de Gimnastică, şi îl felicită pe antrenorul Nicolae Formite - coordonatorul lotului de senioare şi responsabilul cu pregătirea pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020. 

"Am promis că aduc lotul de senioare la Deva. Mi-am depăşit obiectivul - am adus şi junioarele. Acum am nevoie urgentă de ajutorul administraţiei locale. Eu am colaborat foarte bine cu domnul primar şi în mandatele trecute şi mă bucur că Primăria îmi este aproape de fiecare dată. Prima urgenţă este igienizarea, amenajarea şi dotarea cu mobilier, aparatură, şi cu tot ce este necesar, a 8 camere din căminul CNS Cetate, pentru cazarea junioarelor. Ştiu că toate acestea înseamnă cheltuieli, dar rugămintea noastră este ca junioarele să aibă condiţii de cazare asemănătoare senioarelor. Totodată, trebuie să reinstaurăm spiritul de disciplină şi muncă - emblematic pentru pregătirea gimnastelor. Acesta este conceptul cu care vreau să pornesc la drum", a declarat Nicolae Forminte.
La rândul său, primarul Mircia Muntean a declarat că va continua să sprijine gimnastica şi va propune Consiliului Local aprobarea fondurilor necesare investiţiei la căminul CNS "Cetate" Deva. "Mă bucur că Lotul Naţional de Gimnastică se întoarce acasă - în locul de unde, zeci de ani, s-a dat ora exactă în gimnastica mondială, în locul unde atâtea generaţii de gimnaste au învăţat preţul succesului. Am spijinit întotdeauna performanţa şi o voi face în continuare. Voi propune urgent consilierilor locali aprobarea sumei necesară reabilitării camerelor de cămin. Primăria şi Consiliul Local Deva va asigura Lotului National cele mai bune condiţii de pregătire", a afirmat edilul şef al Devei.

*Primarul Mircia Muntean şi viceprimarul Cosmin Răzvan Mareş s-au întâlnit, miercuri, 7 septembrie 2016, la Szigetvar, în Ungaria, cu preşedinţii Ungariei şi Croaţiei, Ader Janos şi Kolinda Grabar-Kitarovic, precum şi cu vicepremierul Turciei, Veysi Kaynak, în cadrul unui eveniment dedicat împlinirii a 450 de ani de la celebra Bătălie de la Szigetvar. La sfârşitul programului, oficialii deveni au participat la un dineu oferit de preşedintele Ungariei, în oraşul Pecs. Mircia Muntean şi Cosmin Răzvan Mareş, împreună cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Local Deva, au participat, săptămâna trecută, la Zilele oraşului Szigetvar (localitate înfrăţită cu Deva din anul 2001), la invitaţia autorităţilor maghiare. În timpul întâlnirilor, reprezentanţii administraţiei devene au purtat discuţii cu privire la promovarea turismului şi punerea în valoare a obiectivelor istorice - în special, a Cetăţii Deva, dar şi pe tema unor proiecte economice comune, între administraţia din Deva şi regiuni din ţările prezente la eveniment.

*Marţi, 6 septembrie 2016, au demarat lucrările pentru obiectivul de investiţii "Amenajare trotuar pe str. Zăvoi". Trotuarul va fi executat pe partea stângă a sensului de mers spre localitatea Archia, va avea o lungime de aproximativ 1.000 de metri şi o lăţime de 1 metru. De asemenea, vor fi efectuate şi lucrări de lărgire a carosabilului pe porţiunile unde acesta are o lăţime mai mică de 6 metri. Valoarea lucrărilor este de 415.125,55 de lei (fără TVA). Executant: S.C. Construct Utilaj Vest S.R.L. Deva. Termen de finalizare a investiţiei: 3 luni. Lucrările se execută în baza Autorizaţiei de construire nr. 128 din 27.06.2016.

*Poliţia Locală Deva în parteneriat cu Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Hunedoara va organiza, lunar, începând din această săptămână, în unităţile de învăţământ din Municipiul Deva, acţiuni de prevenire a consumului de droguri (inclusiv tutun şi alcool), prin promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă şi dezvoltarea abilităţilor de refuz al consumului acestor substanţe. Aceste acţiuni au ca principal scop informarea şi conştientizarea elevilor cu privire la efectele şi riscurile pe care le produce consumul de droguri şi de substanţe cu proprietăţi psihoactive asupra organismului. Proiectul se desfăşoară în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

*Lucrările de reparaţii carosabil şi trotuare de pe str. Andrei Şaguna, demarate în luna august, au fost finalizate săptămâna trecută. Au fost executate lucrări de asfaltare atât pe carosabil, cât şi pe trotuare, ridicări la nivel a capacelor de canalizare, precum şi marcaje rutiere. Totodată, trecerea de pietoni de la intrarea în curtea Colegiului Naţional "Decebal" a fost mutată cu câţiva metri înspre str. Avram Iancu, potrivit noilor reglementări ale Poliţiei Rutiere. Pentru siguranţa elevilor, în zona unităţii de învăţământ a fost montat un gard de protecţie.

*Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Hunedoara a alocat Primăriei Municipiului Deva, printr-un contract de finanţare, suma de 11.820 de lei, în vederea întabulării unui număr de 197 de bunuri imobile (terenuri), situate în 11 sectoare de pe raza municipiului, care aparţin mai multor persoane fizice şi juridice. În baza acestei finanţări, Primăria Municipiului Deva a încheiat un contract de prestări servicii cu o firmă specializată în acest domeniu. Termenul de efectuare a întabulărilor este 20 septembrie 2016.

*Municipalitatea deveană îşi îndreaptă atenţia şi spre fotbalul juvenil, sprijinind performanţa nu doar la nivel de seniori. După ce echipa de seniori a CNS "Cetate" Deva a primit echipament sportiv şi mingi noi, a venit şi rândul micilor fotbalişti de la Centrul de copii şi juniori al clubului. Miercuri, 7 septembrie 2016, pe Stadionul "Cetate", fiecare dintre cele cinci grupe de copii a primit mingi de joc şi de antrenament, urmând ca în perioada următoare să intre în posesia noilor treninguri de prezentare. Totodată, au primit echipament de antrenament şi de prezentare şi cei patru antrenori ai Centrului - Daniel Simina (coordonator Centru), Elek Szemely (juniori C), Robert Şişcan (juniori D) şi Aurel Sava (juniori E). La finele evenimentului, micii fotbalişti şi antrenorii lor s-au fotografiat cu noul echipament. (Mai multe fotografii puteţi găsi pe pagina de Facebook a CNS "Cetate" Deva)

*Conducerea Primăriei Municipiului Deva va participa luni, 12 septembrie 2016, la deschiderea noului an şcolar la mai multe unităţi de învăţământ din municipiu. Astfel, primarul Mircia Muntean va fi prezent, începând cu ora 9, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Colegiul Naţional Pedagogic "Regina Maria", viceprimarul Cosmin Răzvan Mareş va participa la Colegiul Naţional "Decebal", iar viceprimarul Ovidiu Moş va fi prezent la Colegiul Tehnic Energetic "Dragomir Hurmuzescu". De asemenea, la deschiderea noului an şcolar în unităţile de învăţământ din municipiu vor fi prezenţi şi consilierii locali.

*Luni, 12 septembrie 2016, începe distribuirea suplimentară a ajutoarelor alimentare din cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2015/2016 către beneficiarii eligibili conform H.G. nr. 799/2014. Astfel, beneficiarii eligibili trebuie să prezinte următoarele acte doveditoare:

1.beneficiarii de ajutor social
-actul de identitate (original);
-dispoziţia scrisă a primarului (copie).
2.beneficiarii de alocaţie pentru susţinerea familiei
-actul de identitate (original);
-dispoziţia scrisă a primarului (copie).
3.şomerii care beneficiază de indemnizaţie de până la 450 de lei, inclusiv
-actul de identitate (original);
-adeverinţă eliberată pe luna în curs de la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, care atestă cuantumul lunar al indemnizaţiei de şomaj sau cupon indemnizaţie de şomaj.
4.şomerii care nu beneficiază de indemnizaţie
-actul de identitate (original);
-adeverinţă eliberată pe luna în curs de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, care atestă înregistrarea persoanei ca şomer în evidenţa agenţiei.
5.pensionarii cu pensii sub 450 de lei (cumulate)
-actul de identitate (original);
-cupon de pensie din luna curentă.
6.persoane cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii
-actul de identitate (original);
-certificatul de încadrare în grad de handicap grav şi accentuat (copie).
Ajutoarele alimentare se distribuie la adresa: Deva, Str. Titu Maiorescu nr. 24 (Cantina socială), de luni până joi - între orele 8-15, şi vineri - între orele 8-13.


Biroul de presă

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice