COMUNICAT DE PRESĂ - taxa salubrizare - 27 septembrie 2016

Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

COMUNICAT DE PRESĂ - taxa salubrizare - 27 septembrie 2016

Exportă PDF - COMUNICAT DE PRESĂ - taxa salubrizare - 27 septembrie 2016 Tipăreşte pagina - COMUNICAT DE PRESĂ - taxa salubrizare - 27 septembrie 2016 Trimite unui prieten - COMUNICAT DE PRESĂ - taxa salubrizare - 27 septembrie 2016

publicat de AdministrAtor in Marti , 27 Septembrie 2016, 13:12

COMUNICAT DE PRESĂ
cu privire la instituirea taxei speciale de salubrizare pe anul 2016

Pentru informarea corectă a cetăţenilor, Primăria Municipiului Deva face următoarele precizări cu privire la instituirea taxei speciale de salubrizare în Municipiul Deva pentru anul 2016:

*Taxa specială de salubrizare pentru colectarea, transportul, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor menajere va fi plătită doar de către persoanele fizice şi juridice care nu au încheiat un contract cu operatorul serviciului de salubritate, direct sau prin asociaţiile de proprietari, sau al căror contract a fost reziliat ca urmare a neplătiţii serviciului de salubrizare.

Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local Deva în şedinţa ordinară de marţi, 27 septembrie 2016, cuantumul taxei speciale de salubrizare pentru anul 2016 va fi următorul:

-utilizatori persoane fizice asociate - 7 lei/pers./lună;

-utilizatori persoane fizice în gospodării individuale - 7 lei/pers./lună;

-utilizatori persoane juridice - 200 lei/tonă.

Dacă după impunerea taxei speciale de salubrizare, utilizatorii încheie contracte cu operatorul serviciului de salubritate, aceştia nu mai datorează taxa specială de salubrizare începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care s-a încheiat contractul. În prezent, tariful pentru activitatea de colectare a deşeurilor menajere, în cazul persoanelor fizice, este de 6 lei/pers./lună.

*Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să instituie taxe speciale, potrivit Legii serviciului de salubrizare a localităţilor nr. 101/2006, actualizată, şi să deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea prestaţiei efectuate la utilizatorii fără contract.

*În municipiul Deva, instituirea taxei speciale de salubrizare a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 82/2015, dar prevederile acesteia nu au fost puse în aplicare. Ca urmare, Primăria Municipiului Deva a fost sancţionată de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) cu o amendă în valoare de 30.000 de lei.

 

Biroul de presă

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice