Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Devenii pot plăti taxa specială de salubrizare

Exportă PDF - Devenii pot plăti taxa specială de salubrizare Tipăreşte pagina - Devenii pot plăti taxa specială de salubrizare Trimite unui prieten - Devenii pot plăti taxa specială de salubrizare

publicat de AdministrAtor in Vineri , 13 Octombrie 2017, 13:09

Devenii pot plăti taxa specială de salubrizare

 

Persoanele fizice şi juridice din municipiul Deva pot plăti taxa specială de salubrizare pentru anul 2017, potrivit Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Deva. Modalităţile de plată sunt aceleaşi ca şi în cazul oricărei obligaţii fiscale datorate către bugetul local - în numerar sau cu cardul, la ghişeele Serviciului de Impozite şi Taxe Locale Deva, sau online, pe portalul ghiseul.ro.

În cazul persoanelor fizice, taxa de salubrizare este de 6,98 de lei/persoană/lună şi se stabileşte în funcţie de numărul de persoane care locuiesc la adresa respectivă, inclusiv copiii minori cu vârsta de peste 3 ani.

În cazul persoanelor juridice, taxa specială de salubrizare este de 100,59 de lei/m3 şi se stabileşte în funcţie de volumul de deşeu generat în fiecare lună.

Pentru persoanele fizice care locuiesc în apartamente, cuantumul taxei de salubrizare va fi calculat pe baza informaţiilor furnizate de asociaţiile de proprietari/locatari cu privire la numărul de persoane care locuiesc în fiecare imobil.

Persoanele fizice care nu sunt membri ai unei asociaţii de proprietari/locatari şi persoanele juridice au obligaţia să depună, la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Deva, o declaraţie cu privire la numărul de persoane care locuiesc în imobil, respectiv volumul de deşeu generat în fiecare lună, până la data de 30 noiembrie 2017. Formularul „Declaraţie pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare" poate fi ridicat de la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Deva sau poate fi descărcat de pe site-ul www.primariadeva.ro.

 

>>> Descarca declaratia aici >>>

 

Declaraţia (semnată si scanata) poate fi transmisă şi prin email, la adresa salubrizare@primariadeva.ro, sau prin poştă (cu confirmare de primire).

 

Obligaţia de a depune declaraţia pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare revine proprietarilor imobilelor, iar în cazul imobilelor aflate în proprietatea Primăriei Municipiului Deva, aceasta revine chiriaşilor.

Taxa specială de salubrizare pentru anul 2017 poate fi achitată până la data de 20 decembrie 2017.

 

Biroul de presă

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice