Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Expoziție de artă fotografică la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”

Exportă PDF - Expoziție de artă fotografică la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Tipăreşte pagina - Expoziție de artă fotografică la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Trimite unui prieten - Expoziție de artă fotografică la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”

publicat de AdministrAtor in Marti , 12 Septembrie 2017, 12:47

Expoziție de artă fotografică la Centrul Cultural "Drăgan Muntean"

 

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural "Drăgan Muntean" Deva vă invită, marți, 19 septembrie 2017, la ora 13.00, la expoziția de artă fotografică "Land of Existence", semnată de artistul Alexander Bold (Germania), care va avea loc în holul mare al Centrului Cultural "Drăgan Muntean".

În deschidere, va cânta Duo "Contraste" - Filarmonica "Banatul" din Timișoara: Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție).

Intrarea la eveniment este liberă.

ALEXANDER BOLD (64 ani) este fotograf profesionist, pasionat de structurile industriei și agriculturii, de portrete, peisaje și animale. Și-a început cariera ca fotograf de presă, la Offenburg (Germania), și are studii de drept și politică la Munchen și Heidelberg.

Lucrările sale au fost expuse în mai multe țări: Germania, Belgia, Franța, România și Rusia. Recent, a expus în Baden-Baden (Germania) și la Galeria de stat din Kalingrad (Rusia).

În România, a avut expoziții la Sala "Capitol" a Filarmonicii "Banatul" din Timișoara, la Bușteni, în cadrul Festivalului "Sărbătoarea Sfinxului", și la Casa de Cultură din Jimbolia (2016).

SORIN PETRESCU s-a născut la Timișoara, în 1959, și a absolvit Conservatorul "Ciprian Porumbescu" (astăzi, Universitatea de Muzică) din București, la clasa prof. Constantin Ionescu Vovu.

În anii 1980 și 1981, a participat la cursurile Seminarului internațional de la Weimar, la clasa de măiestrie a pianistului Rudolf Kehrer, de la Conservatorul "P.I. Ceaikovski" din Moscova.

Din 1982, este pianist (solist concertist) al Filarmonicii "Banatul" din Timișoara.

Distincții obținute:

-Premiul I la concursurile naționale ale muzicienilor profesioniști (1983, 1985, 1989);

-Premiul Revistei "Astra", Brașov (1988);

-Premiul Criticilor Muzicali (1989);

-Premiul Uniunii Compozitorilor din România;

-Premiul II la Concursul Internațional de Pian de la Mazara, Italia.

A susținut concerte în China, Polonia, Ungaria, Rusia, Germania, Olanda, Franța, Elveția, Taiwan.

A participat la mai multe festivaluri muzicale: Festivalul "George Enescu" (1988 și 1991); Festivalul Internațional de la Varna (Bulgaria); Festivalul pentru Europa de Răsărit, de la Bergen (Norvegia); Festivalul de muzică contemporană de la Darmstadt (Germania) și Bogota (Columbia); "East-West Festival" - Amsterdam (Olanda), "The New Music Festival" - Huddersfirld (Marea Britanie); "Musicorama" - Hong Kong etc.

Are numeroase înregistrări la radio, televiziune și la Casele de discuri "Electrecord" și VTCD.

DORU ROMAN s-a născut la Timișoara, în 1963, și a absolvit Conservatorul de Muzică "George Dima" din Cluj-Napoca, la clasa maestrului Grigore Pop. În 1986, a devenit membru al Orchestrei Operei Române din Timișoara. Din 1990, este membru al Orchestrei Filarmonice "Banatul" din Timișoara și, din 2007, solist concertist.

Este profesor de percuție la Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timișoara și la Colegiul de Artă "Ion Vidu" din Timișoara.

De asemenea, este membru al Orchestrei Internaționale "Europa Symphony" din Viena, al Orchestrei "Metropolitan" din București, al Ansamblului de Percuție din Cluj-Napoca, al Ansamblului de Percuție "Rhythmic" din Timișoara, al "Old Dixeland Jazz Band", al trio-urilor "Contraste" și "Gentis", precum și coordonator al Ansamblurilor "Percutissimo" (din cadrul Facultății de Muzică Timișoara) și "JimboDrums".

Distincții obținute:

-Premiul I la numeroase concursuri naționale de percuție;

-Premiul Criticilor din România (1985);

-Premiul special la Festivalul de Jazz de la Sibiu (1986);

-Premiul Juventute (2012).

A participat la mai multe festivaluri muzicale: Festivalul "George Enescu" (2005, 2006, 2008, 2010); Festivalurile Internaționale "Timișoara Muzicală" și "Toamna Clujeană", "Săptămâna Internațională a Muzicii Noi" de la București, Festivalul Internațional "Emen" (Elveția, 2007), "Concertele Enescu" de la ICR Londra (2011), Festivalul de Muzică Contemporană "Timsonia", Festivalul de Muzică Contemporană "Intrada" (2014, 2015, 2016) etc.

Are numeroase înregistrări la radio, televiziune și la Casele de discuri "Electrecord" și VTCD.

Biroul de presă

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

Petiţii

Depune și urmărește online o petiție

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice