Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

În atenția persoanelor încadrate în grad de handicap „grav cu asistent personal”!

Exportă PDF - În atenția persoanelor încadrate în grad de handicap „grav cu asistent personal”! Tipăreşte pagina - În atenția persoanelor încadrate în grad de handicap „grav cu asistent personal”! Trimite unui prieten - În atenția persoanelor încadrate în grad de handicap „grav cu asistent personal”!

publicat de AdminiStrator in Joi , 23 Septembrie 2021, 16:21

În atenția persoanelor încadrate în grad de handicap „grav cu asistent personal"!

 

Direcția de Asistență Socială Deva aduce la cunoștința persoanelor care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap „grav cu asistent personal" ce demersuri trebuie efectuate pentru obținerea indemnizației lunare conferite de lege.

DE REȚINUT! Simpla deținere a certificatului de încadrare în grad de handicap NU ASIGURĂ și primirea drepturilor bănești prevăzute de legislația în vigoare.

Dreptul de acordare a indemnizației lunare pentru persoana încadrată în grad de handicap „grav cu asistent personal" se stabilește prin Dispoziție a Primarului, în urma unei CERERI-TIP care se depune, de către beneficiari sau reprezentanții legali ai acestora, la sediul Direcției de Asistență Socială Deva (str. I.L. Caragiale, nr. 4) - Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială, împreună cu documentele justificative.

Actele necesare pentru întocmirea dosarului de acordare a indemnizației pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Direcția de Asistență Socială - PROBLEME / TIPIZATE / LĂMURIRI, iar cererea-tip poate fi descărcată accesând linkul: http://www.primariadeva.ro/fisiere/module_fisiere/1147/Cerere-acordare-indemnizatie-pdf.

IMPORTANT! Acordarea indemnizației se face începând cu LUNA URMĂTOARE depunerii cererii și se realizează pe perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap.

Potrivit prevederilor legale, indiferent de venituri, persoana cu handicap grav beneficiază de o indemnizație lunară de 1.386 de lei.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0755.878.656 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială - Indemnizații persoane cu dizabilități), de luni până joi - între orele 8:00-16:30 sau vineri - între orele 8:00-14:00.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online


 

Rezervare acte de identitate

Rezervare oficiere căsătorie civilă

Rezervare certificat căsătorie

Rezervare certificate de naştere

Rezervare transcriere acte de stare civilă

Rezervare certificat de deces

Cereri si formulare tip

Sedinte de consiliu

C.N.I.P.T. Deva

Autorizatii tonaj

Deva24 SESIZARI