Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

INFORMARE – PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA - Săptămâna 10 - 14 aprilie 2017

Exportă PDF - INFORMARE – PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA - Săptămâna 10 - 14 aprilie 2017 Tipăreşte pagina - INFORMARE – PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA - Săptămâna 10 - 14 aprilie 2017 Trimite unui prieten - INFORMARE – PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA - Săptămâna 10 - 14 aprilie 2017

publicat de AdministraTor in Vineri , 14 Aprilie 2017, 13:04

INFORMARE - PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA - Săptămâna 10 - 14 aprilie 2017

 

*Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva urează tuturor devenilor SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE! Lumina Sfântă a Învierii să vă aducă sănătate, bucurie şi bunăstare în familii şi să vă deschidă inimile spre iubire şi credinţă!

*Telecabina care facilitează accesul pe Cetatea Deva și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Deva vor funcţiona după un program special în perioada Sărbătorilor Pascale.
Astfel, vineri, 14 aprilie 2017, şi sâmbătă, 15 aprilie 2017, telecabina și CNIPT vor funcționa între orele 8-16, iar duminică, 16 aprilie 2017, telecabina va fi oprită, iar CNIPT va fi închis.
Începând de luni, 17 aprilie 2017, telecabina și CNIPT își vor relua programul obișnuit: zilnic, între orele 8-20. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0254.22.02.88.

*Întoarcere în timp, a doua zi de Paşti, pe Cetatea Deva! Devenii sunt aşteptaţi, împreună cu turiştii, luni, 17 aprilie 2017, de la ora 11, în Cetate, la o întâlnire cu mai multe trupe de reconstituire istorică din ţară.
Sub genericul „Deva Medievală", Primăria Municipiului Deva în parteneriat cu Serviciul Public Administrare Cetate vă propun, pentru șase ore, o experienţă inedită în care dimensiunea temporală dispare şi istoria vă invită să faceţi parte din ea.
Evenimentul debutează în Piaţa Unirii, cu o paradă medievală, şi continuă în Cetate, cu muzică tradiţională medievală, demonstraţii de lupte medievale, iniţiere în tainele cavalereşti, spectacole de teatru şi foc şi multe alte surprize.
La „Deva Medievală" vor fi prezente 9 trupe medievale de reenactment - Ordinul Cavalerilor din Carpaţi, Asociaţia Culturală „Nomen Est Omen" (Bucureşti), Ordinul Cavalerilor Lup (Târgu Mureş), Scutierii din Muhlbach (Sebeş), Garda de Mureş, Stegarii de Mureş, Frăţia Lupilor Draw, Lupii de Foc (Târgu Mureş) şi Teatrul Scena.

*Primăria Municipiului Deva în parteneriat cu Centrul Cultural "Drăgan Muntean" vă invită marți, 18 aprilie 2017, la ora 19, la Biserica Greco-Catolică "Immaculata" din Deva, la concertul pascal "Hristos a Înviat!", susţinut de Paula Seling și Corala "Sargeția" (dirijor: prof. Nicolae Icobescu; solist: Gheorghe Pop).
Intrarea la eveniment este liberă.

*Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva aduce la cunoştinţa cetăţenilor că va funcţiona după un program special în perioada 15-17 aprilie 2017. În acest interval, Compartimentul de Stare Civilă va realiza doar activităţi de înregistrare a deceselor, după următorul program:
-sâmbătă, 15 aprilie 2017 - între orele 10.00-13.00;
-luni, 17 aprilie 2017 - între orele 10.00-13.00.
Reprezentanţii Compartimentului de Stare Civilă Deva oferă celor interesaţi informaţii suplimentare la numărele de telefon 0254.21.67.18 și 0726.700.767.
Începând de marţi, 18 aprilie 2017, Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva își va relua programul obişnuit: între orele 8.30-16.30.

*Viceprimarul Cosmin Răzvan Mareş a participat, miercuri, 12 aprilie 2017, la o întâlnire care a avut ca temă promovarea învăţământului dual şi stabilirea planului de şcolarizare pentru această formă de învăţământ. La eveniment au fost prezenţi agenţi economici, directori ai instituţiilor de învăţământ liceal cu învăţământ profesional şi tehnic şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţ, precum şi reprezentantul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic.
Învăţământul dual este o formă de organizare atât a învăţământului profesional şi tehnic, cât şi a formării profesionale a adulţilor şi se organizează pentru dobândirea de cunoştinţe, deprinderi şi competenţe, în special pentru ocuparea unui loc de muncă. Acest tip de învăţământ este organizat la iniţiativa agenţilor economici interesaţi - în calitate de potenţiali angajatori, care asigură pregătirea practică a elevilor şi o bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice, precum şi alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor.
În învăţământul de tip dual pot fi cuprinşi, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, toţi absolvenţii învăţământului obligatoriu care întrerup studiile.
„Practic, acest tip de învăţământ oferă tinerilor posibilitatea de a intra pe piaţa muncii şi, în acelaşi timp, de a continua pregătirea profesională la un nivel superior de calificare. Primăria Municipiului Deva va oferi tot sprijinul acestui proiect, care va funcţiona în judeţ începând cu anul şcolar 2017-2018. Împreună cu Consiliul Local, vom găsi soluţii pentru a oferi burse adolescenţilor care se vor înscrie în învăţământul dual", a afirmat viceprimarul Cosmin Răzvan Mareş.

*Aproximativ 63% dintre contribuabilii persoane fizice şi 66% dintre contribuabilii persoane juridice (activi) din Municipiul Deva şi-au achitat impozitele şi taxele locale până la data de 31 martie 2017, termenul scadent pentru plata obligaţiilor fiscale aferente primului semestru al anului.
Mai mult de jumătate dintre aceştia au achitat integral impozitele şi taxele datorate pentru întregul an, beneficiind de bonificaţia fiscală acordată.
Procentele sunt asemănătoare celor înregistrate în aceeaşi perioadă a anilor trecuţi.
Reamintin că, de la 1 aprilie 2017, contribuabilii persoane fizice şi juridice care nu şi-au achitat impozitele aferente primului semestru plătesc majorări de întârziere de 1% pe lună sau fracţiune de lună din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate la termen, conform Codului de procedură fiscală.
Obligaţiile fiscale datorate către bugetul local pot fi plătite atât la ghişeele Serviciului de Impozite şi Taxe Locale Deva - în numerar sau cu cardul, cât şi online, pe portalul ghiseul.ro. Toate informaţiile despre vizualizarea şi plata online a impozitelor şi taxelor locale sunt disponibile pe www.primariadeva.ro.

*Primăria Municipiului Deva a demarat, luni, 10 aprilie 2017, lucrările de reparaţii la carosabilul de pe străzile Depozitelor şi Victor Şuiaga. Măsura a fost luată având în vedere că lucrări de reparaţii la covorul asfaltic din această zonă nu au fost efectuate de mai mulţi ani, iar aici îşi desfăşoară activitatea un număr mare de agenţi economici.
Totodată, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Tehnice, a început turnarea stratului de tartan pe terenul de sport multifuncţional din zona „Vânătorul şi Pescarul".

*Pentru prima dată în Deva, în această săptămână, arterele principale din oraş au fost spălate nu doar cu apă, ci şi cu o soluţie specială, concepută pentru degresarea şi parfumarea străzilor. Măsura va fi aplicată în continuare de către operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. Salubritate S.A. Deva, în activitatea de spălare a străzilor din municipiu - pentru început, doar pe bulevarde.
Potrivit reprezentanilor Direcţiei Tehnice, acest serviciu nu presupune costuri suplimentare din partea administraţiei locale.

*Iepuri gigantici, ouă de doi metri, luminoase sau pictate manual, şi alte decoraţiuni specifice Sărbătorilor Pascale au fost amplasate, în aceste zile, în mai multe locaţii de pe raza municipiului, astfel: în sensurile giratorii de la Gară, de pe Bulevardul Iuliu Maniu (lângă Poşta Veche), din Piaţa Victoriei, Piaţa Arras, Bulevardul 22 Decembrie (la intersecţia cu Buevardul Nicolae Bălcescu) şi strada Mihai Eminescu (zona Uzo Balcan).
Totodată, au fost împodobite: Parcul „Cetate", Bulevardul 1 Decembrie 1918 (între sensurile giratorii din Piaţa Victoriei şi de pe Bulevardul Iuliu Maniu), zona din faţa Centrului Cultural „Drăgan Muntean", strada Mihai Eminescu (spaţiul verde din zona Supermarketului Profi şi locul de joacă din zona Uzo Balcan), precum şi zonele din apropierea Episcopiei, a catedralelor şi a altor lăcaşe de cult din oraş.
De asemenea, decoraţiunile de Paşte au fost expuse şi în localităţile Sântuhalm, Archia, Cristur şi Bârcea Mică.
Toate ornamentele amplasate pe raza Municipiului Deva se află în proprietatea municipalităţii.

*Proiectul "Libertatea - singura mea dependenţă", derulat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara şi Poliția Locală Deva, continuă în şcolile de municipiu.
Un număr de 40 de elevi de clasa a IX-a de la Liceul de Arte "Sigismund Toduţă" şi Colegiul Tehnic Energetic "Dragomir Hurmuzescu", împreună cu profesorii lor, s-au întâlnit, în această săptămână, cu deţinuţi care îşi execută pedeapsa la Penitenciarul de la Bârcea Mare.
Prin astfel de activităţi, iniţiatorii proiectului urmăresc transmiterea unor mesaje antiinfracţionale adolescenţilor, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de violenţă în şcoală, creşterea gradului de informare a elevilor privind răspunderea penală a minorilor, consecinţele suportate de un minor în această situaţie şi formarea unor atitudini de rezistenţă la presiunea grupului.

*Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva a efectuat lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi în mai multe zone din municipiu, astfel:
-plantarea a 50 de arbori ornamentali din specia Tuia (rezistentă atât la secetă, cât și la ger) pe Bulevardul Nicolae Bălcescu;
-amenajări cu scoarță decorativă în Piața Unirii;
-amplasarea de ghivece cu flori pe raza orașului;
-cosirea gazonului pe o suprafață de aproximativ 50.000 de metri pătrați;
-văruire pomi pe raza municipiului;
-reparare scări în zona Complexului comercial Ulpia Shopping Center.
Potrivit Hotărârii Consiliului Local Deva nr. 508/2016, Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva efectuează, la cererea persoanelor fizice şi juridice din municipiu, prestări de servicii (tăieri de corecţie la arbori, defrişare mecanică, doborâre arbori, pregătire teren pentru plantare flori, cosire mecanică, tundere gard viu, plantare flori etc.). Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi pot lansa comenzi la sediul SPIGM Deva (str. Axente Sever, nr. 40) sau la numărul de telefon 0744.354.828.

Reamintim că orice persoană interesată poate transmite SPIGM Deva sugestii, propuneri sau opinii, inclusiv în perioada weekend-ului, la numerele de telefon 0254.233.588 şi 0744.354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

Biroul de presă

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

Petiţii

Depune și urmărește online o petiție

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice