Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

INFORMARE – Primăria Municipiului Deva - Săptămâna 16-20 octombrie 2017

Exportă PDF - INFORMARE – Primăria Municipiului Deva - Săptămâna 16-20 octombrie 2017 Tipăreşte pagina - INFORMARE – Primăria Municipiului Deva - Săptămâna 16-20 octombrie 2017 Trimite unui prieten - INFORMARE – Primăria Municipiului Deva - Săptămâna 16-20 octombrie 2017

publicat de AdministrAtor in Luni , 23 Octombrie 2017, 11:06

INFORMARE - Primăria Municipiului Deva
Săptămâna 16-20 octombrie 2017

*Piața Cetății găzduiește vineri, 20 octombrie 2017, de la ora 13.00, un concert de muzică populară și dansuri folclorice. Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrarea Cetate vă invită la un spectacol, susținut de ansamblul ,,Făeragul" din comuna Certejul de Sus, care în acest an a participat la două festivaluri internaționale de folclor, în Serbia și Mexic.

Din componența ansamblului fac parte soliștii: Roxana Purtător și Constantin Bălțatu. La eveniment vor participa și elevii de la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță" Deva, Iulia Țanc, Mădălina Culda și Cristian Mureșan.

Concertul face parte din seria evenimentelor organizate de municipalitate sub genericul "Muzica în Cetatea Devei" și are ca scop promovarea tradițiilor folclorice hunedorene și a simbolului municipiului, Cetatea Deva.

Intrarea la eveniment este liberă.

*Serviciul Public Administrare Cetate Deva, Primăria Municipiului Deva și Barzz fitness vă invită duminică, 22 octombrie 2017, la o demonstrație de fitness în aer liber în Piața Cetății, începând cu ora 12.00.

Aduceți cu voi echipamentul sportiv și buna dispoziție, iar noi vă așteptăm, cu mic cu mare, pentru a profita de vremea frumoasă de afară cu un ultim antrenament în aer liber pe anul acesta alături de specialiști în fitness.

*Ștafeta Veteranilor este un eveniment organizat în contextul sărbătoririi ,,Zilei Armatei României". Perioada de desfășurare este 11-25 octombrie 2017 și presupune purtarea ștafetei, reprezentată de un drapel tricolor, de către un civil și un militar pe trasee simbolice cu plecare din diferite orașe ale României cu sosirea în data de 25 octombrie în municipiul Carei.

Acțiunea se află la a IV-a ediție, iar în acest an se desfășoară pe trei trasee care trec prin peste 30 de localități importante și măsoară peste 2000 de kilometri. Vor participa 50 de ultramaratoniști care vor alerga pe aceste trasee, însoțiți de bicicliști, fiecare purtând Ștafeta Veteranilor.

Traseul ,,albastru" al ștafetei trece anul acesta și prin Municipiului Deva în data de 20 octombrie, punctul de sosire fiind în jurul orei 19.00, la Cimitirul Eroilor de pe strada Călugăreni, unde va fi predată ștafeta următorului alergător care își va continua drumul în următoare zi. Participanții la această activitate vor opri pe traseu la monumete închinate Eroilor Neamului pentru a-și arăta respectul față de eroismul și jertfa acestora.

Scopul evenimentului este de a promova valorile naționale și respectul față de veteranii și eroii României din toate războaiele.

Evenimentul este organizat de către Asociația Voluntarilor ,,Invictus" România, împreună cu Ministerul Apărării Naționale și în colaborare cu Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria" și Asociația de Caritate din Armata României ,,Camarazii".

*Primăria Municipiului Deva, Serviciul Public Administrare Cetate împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara organizează pe stadionul Cetate în data de 24 octombrie 2017, începând cu ora 14.30, ,,Crosul Cetății", ediția de toamnă.

Vor participa elevi din clasele V-XII din Municipiului Deva și comunele Vețel, Șoimuș, Hărău, Ilia, Certeju de Sus, Dobra și Băcia. Festivitatea de premiere va avea loc în fața grupului statuar din Piața Cetății, primele trei locuri vor fi premiate cu diplome, medalii și cupe iar restul participanților vor primi diplome de participare.
Evenimentul este organizat cu scopul de a promova mișcarea și un stil de viață sănătos în rândul elevilor.

*Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva a efectuat următoarele lucrări specific în mai multe zone din municipiu, astfel:

-întreținerea parcurilor și repararea locurilor de joacă pentru copii de pe str. Mihai Eminescu, cartierul Oituz, Parcul "Cetate" şi zonele "Vânătorul şi Pescarul" și "Uzo Balcan";

-montare gard metalic pentru protecția zonelor verzi și montare stâlpi metalici pentru protecția pietonilor;

-distribuire și montare bănci și coșuri de gunoi pe raza municipiului Deva conform cererilor primite din partea asociaților de locatari;

-toaletări de corecție arbori pe strada Scărișoara, Drumul Național 7, strada Duiliu Zamfirescu, Aleea Moților;

-cosit mecanic gazon și tuns mecanic gard viu pe strada Depozitelor, strada Victor Șuiagă, bulevardul Iuliu Maniu, strada Mihai Eminescu;

- lucrări de întreținere zone verzi, plantat și udat flori pe suprafața municipiului Deva

(jardiniere, sensuri giratorii).

Pentru o mai bună desfăşurare a activităţii, SPIGM Deva recomandă asociaţiilor de proprietari să specifice adresa corectă şi datele de contact pe cererile transmise instituţiei.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Deva nr. 508/2016, Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva efectuează, la cererea persoanelor fizice şi juridice din municipiu, prestări de servicii (tăieri de corecţie la arbori, defrişare mecanică, doborâre arbori, pregătire teren pentru plantare flori, cosire mecanică, tundere gard viu, plantare flori etc.). Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi pot lansa comenzi la sediul SPIGM Deva (str. Axente Sever, nr. 40) sau la numărul de telefon 0744.354.828.

Reamintim că orice persoană interesată poate transmite SPIGM Deva sugestii, propuneri sau opinii, inclusiv în perioada weekend-ului, la numerele de telefon 0254.233.588 şi 0744.354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

Bogdan Bîrlea

Comp. Comunicare, relații externe,

promovare imagine

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice