Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

INFORMARE – Primăria Municipiului Deva Săptămâna 24-28 iulie 2017

Exportă PDF - INFORMARE – Primăria Municipiului Deva Săptămâna 24-28 iulie 2017 Tipăreşte pagina - INFORMARE – Primăria Municipiului Deva Săptămâna 24-28 iulie 2017 Trimite unui prieten - INFORMARE – Primăria Municipiului Deva Săptămâna 24-28 iulie 2017

publicat de AdministrAtor in Luni , 31 Iulie 2017, 8:35

INFORMARE - Primăria Municipiului Deva
Săptămâna 24-28 iulie 2017

*Suma de bani găsită de un bărbat pe o stradă din centrul Devei, în data de 12 iulie 2017, și predată Poliției Locale Deva nu a fost încă revendicată.

Potrivit legislației în vigoare, dacă, în termen de un an, păbubașul nu se prezintă la sediul Poliției Locale Deva pentru a revendica banii, aceștia vor fi depuși, în final, la Direcția Generală a Finanțelor Publice - explică polițiștii locali.

*Peste 350 de acte de naştere au fost înregistrate, de la începutul anului, la Starea Civilă Deva. Statistica include atât nou-născuţii, cât şi actele de naştere transcrise din străinătate şi numărul copiilor născuţi morţi. Numărul nou-născuţilor este în scădere faţă de acum 10 ani, când în aceeaşi perioadă erau înregistrate cu 42% mai multe acte de naştere.

Potrivit datelor Direcţiei Publice Locale de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva, în cursul anului 2007 au fost înregistrate 863 de acte de naştere, comparativ cu ultimii trei ani, în care Starea Civilă a înregistrat un număr de 627, 785 şi respectiv 688 de acte de naştere.

La polul opus, numărul actelor de deces înregistrate la Starea Civilă Deva de la începutul anului 2017 este de 744 - aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007, în cursul căruia au fost înregistrate, în total, 890 de acte de deces.

Datele oficiale ale Direcţiei Publice Locale de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva arată că anul trecut, numărul persoanelor decedate s-a ridicat la 1.187, în 2015 la 1.173, iar în 2014 la 1.014.

*11 cupluri s-au căsătorit, săptămâna aceasta, la Starea Civilă Deva, printre care se află şi o tânără din Republica Moldova care îşi va uni destinul cu un devean, sâmbătă, 29 iulie 2017, de Ziua Imnului României. Şi săptămâna viitoare, va spune "Da" în faţa ofiţerului de stare civilă un cetăţean strain - un italian care se va căsători cu o braşoveancă. 12 cupluri se vor căsători la Deva în intervalul 31 iulie - 5 august 2017. Prima căsătorie va fi oficiată luni, 31 iulie, iar sâmbătă, 5 august, sunt programate 6 dintre căsătoriile săptămânii.

Peste 200 de căsătorii au fost înregistrate la Starea Civilă Deva de la începutul anului.

Numărul tinerilor care îşi unesc destinele în capitala judeţului este în creştere în ultimii ani, după un uşor declin înregistrat în 2014. Potrivit datelor statistice, 431 de cupluri s-au căsătorit, anul trecut, la Deva și alte 424 în anul 2015, iar vârsta medie la căsătorie este 31 de ani la femei şi 34 de ani în cazul bărbaţilor.

*Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva a efectuat lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi în mai multe zone din municipiu, astfel:

-toaletări de corecţie la aproximativ 30 de arbori care au fost afectaţi de fenomenele meteo violente din data de 24 iulie 2017;

-lucrări de întreţinere zone verzi - plantare de flori şi arbuşti decorativi;

-cosirea mecanică a unei suprafeţe de aproximativ 51.000 de metri pătraţi de gazon;

-tunderea mecanică a 17.000 de metri pătraţi de gard viu;

-montarea de bănci stradale cu spătar pe Aleea Crinilor şi Calea Zarandului, la solicitarea Asociaţiilor de Proprietari;

-montarea de gard metalic de protecţie a zonelor verzi, pe Aleea Crinilor;

-întreţinerea mobilierului urban din parcurile şi cartierele din municipiu;

-montarea, în Piaţa Cetăţii, a scenei pentru concertele organizate cu prilejul „Festivalului Virşlilor", ediţia a V-a.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Deva nr. 508/2016, Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva efectuează, la cererea persoanelor fizice şi juridice din municipiu, prestări de servicii (tăieri de corecţie la arbori, defrişare mecanică, doborâre arbori, pregătire teren pentru plantare flori, cosire mecanică, tundere gard viu, plantare flori etc.). Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi pot lansa comenzi la sediul SPIGM Deva (str. Axente Sever, nr. 40) sau la numărul de telefon 0744.354.828.

Reamintim că orice persoană interesată poate transmite SPIGM Deva sugestii, propuneri sau opinii, inclusiv în perioada weekend-ului, la numerele de telefon 0254.233.588 şi 0744.354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

Pentru o mai bună desfăşurare a activităţii, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari sunt rugaţi să specifice adresa corectă şi datele de contact pe cererile transmise SPIGM Deva.

*Termenul de înscriere la concursul „Deva înfloreşte!" a fost prelungit până în data de 30 septembrie 2017, iar votul online va fi deschis în perioada 1-15 octombrie 2017, la solicitarea mai multor deveni care şi-au decorat grădinile cu specii de plante care înfloresc în perioada august-septembrie.

Primăria Municipiului Deva premiază cele mai frumoase zone cu flori amenajate de locuitorii oraşului în cadrul unei competiţii care are ca scop conştientizarea opiniei publice asupra păstrării curăţeniei şi înfrumuseţării spaţiilor verzi care ne înconjoară. Cele trei secţiuni ale concursului sunt: Cel mai frumos balcon cu flori, Cea mai frumoasă grădină cu flori şi Cea mai frumoasă zonă cu flori din jurul blocurilor. Pentru fiecare secţiune se acordă trei premii, iar câştigătorii vor fi desemnaţi de cetăţeni, prin vot online, pe www.primariadeva.ro.

Persoanele care doresc să se înscrie în concurs trebuie să trimită 3 fotografii cu aranjamentele florale din balcon, grădină sau zona aflată în jurul blocului, împreună cu adresa, numele şi numărul de telefon pe adresa relatii.presa@primariadeva.ro sau direct la Primăria Municipiului Deva - Centrul de Informare a Cetăţeanului.

 

Biroul de presă

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

Petiţii

Depune și urmărește online o petiție

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice