Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

INFORMARE - PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA - Săptămâna 28 august – 1 septembrie 2017

Exportă PDF - INFORMARE - PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA - Săptămâna 28 august – 1 septembrie 2017 Tipăreşte pagina - INFORMARE - PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA - Săptămâna 28 august – 1 septembrie 2017 Trimite unui prieten - INFORMARE - PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA - Săptămâna 28 august – 1 septembrie 2017

publicat de AdministrAtor in Luni , 4 Septembrie 2017, 8:29

INFORMARE - PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA
Săptămâna 28 august - 1 septembrie 2017

*Academia de Studii Economice din București - Centrul Teritorial Deva organizează sesiune de admitere, în luna septembrie 2017, pentru studii universitare de licență Învățământ la Distanță pentru specializările Management și Contabilitate și informatică de gestiune.

Înscrierile se fac în perioada 6-8 septembrie 2017 și 11-15 septembrie 2017, între orele 9-14, la Centrul Teritorial ASE din Deva, Piața Unirii, nr. 3.

Admiterea se face prin concurs, pe baza mediei generale de admitere - calculată ca medie ponderată între media obținută la examenul de Bacalaureat cu 60% și media anilor de studii cu 40%. Candidații vor depune un eseu motivațional privind alegerea ASE, care va fi evaluat prin calificativul "Admis" sau "Respins".

Listele cu candidații admiși vor fi afișate în data de 20 septembrie 2017.

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0213.191.900 și 0766.142.554 sau pe adresa de e-mail iradu@man.ase.ro și pe site-ul www.ase.ro.

*Primăria Municipiului Deva va demara o acțiune de ridicare a capacelor de canal la cota carosabilului, în mai multe zone din municipiu.

Potrivit reprezentanților Direcției Tehnice, lucrările încep săptămâna viitoare, de pe strada Mihail Sadoveanu și vor continua cu arterele adiacente Bulevardului 22 Decembrie.

Totodată, vor fi efectuate și lucrări de reparații la carosabil și trotuare.

*Ștrandul Municipal Deva va găzdui, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 10, o expoziție de frumusețe canină organizată de Asociația Chinologică a Câinilor de Rasă a Județului Hunedoara și Asociația Chinologică Română cu sprijinul Primăriei Municipiului Deva și al Consiliului Local Deva.

Evenimentul debutează cu arbitrajul câinilor la ringuri și va continua cu concursuri speciale, desfășurate în cadrul programului Best in Show - Best Baby, Best Puppy, Best Veteran, Best Junior, Cea mai bună pereche și Cel mai bun grup de creștere. Pe lângă acestea, expoziția de frumusețe canină va include și competiția Junior handler, în cadrul căreia fiecare copil prezent la eveniment va avea ocazia să-și prezinte prietenul patruped în ringul central.

Evenimentul se va încheia cu o tombolă specială la care vor participa toţi expozanţii înscrişi în catalog, pe baza numerelor din concurs.

Proprietarii de câini care doresc să-şi înscrie patrupedele în competiţie o pot face până joi, 7 septembrie 2017, completând formularul postat pe site-ul www.achd.ro. Informații suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon 0721.650.783 și 0722.530.881 sau pe adresa de email contact@achd.ro.

Intrarea publicului la eveniment este liberă.

*Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva demarează, joi, 7 septembrie 2017, a doua ediţie din acest an a campaniei "Prioritate la identitate!", care are ca scop punerea în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor şi stare civilă a cetăţenilor din comunele arondate - Hărău, Veţel, Brănişca şi Certeju de Sus.

Astfel, reprezentanţii DPLEPSC se deplasează, săptămânal, cu staţia mobilă în câte o comună pentru a prelua cererile de eliberare a actelor de identitate şi certificatelor de stare civilă pierdute sau deteriorate, în vederea obţinerii unor noi acte de identitate. Ca urmare a acestei acţiuni, persoanele în cauză nu mai sunt nevoite să se deplaseze la sediul DPLEPSC din Deva pentru obţinerea actului de identitate - inclusiv înmânarea documentului se face în localitatea de domiciliu, prin intermediul posturilor de poliţie.

Programul campaniei "Prioritate la identitate 2017!" din luna septembrie debutează joi, în comuna Hărău şi continuă astfel: comuna Veţel - 14 septembrie 2017, ora 10; comuna Brănişca - 21 septembrie 2017, ora 10; comuna Certeju de Sus - 28 septembrie 2017, ora 10.

Campania „Prioritate la identitate 2017!" se desfăşoară potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1375/2006 şi vine în sprijinul cetăţenilor care locuiesc la distanţe mari de sediile Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor sau sunt netransportabili ori internaţi în instituţii de ocrotire socială. Totodată, printre beneficiarii acţiunii se numără şi cetăţenii români de etnie romă.

În perioada ianuarie-iunie 2017, aproximativ 140 de hunedoreni din cele patru comune arondate DPLEPSC Deva şi-au făcut acte de identitate în campania "Prioritate la identitate!". Cele mai multe documente (39% din total) au fost eliberate cetăţenilor din comuna Veţel, alte 26% persoanelor din comuna Brănişca, 21% în comuna Hărău şi 15% în comuna Certeju de Sus.

*Un număr de 1.138 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în lunile iulie şi august 2017, iar valoarea totală a amenzilor aplicate s-a ridicat la 137.840 de lei - potrivit raportului de activitate al Serviciului Public de Poliţie Locală Deva.

Trei sferturi din totalul sancţiunilor au fost aplicate de poliţiştii locali ai Serviciului Circulaţie pe drumurile publice, dintre care 489 de amenzi în valoare totală de 101.224 de lei. Mai puțin de jumătate dintre sancţiuni (42%) au vizat încălcarea Codului rutier, alte 26% circulaţia/staţionarea autovehiculelor pe trotuare, alei şi zone verzi (HCL nr. 133/2013), 5% încălcarea reglementărilor legale privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi (Legea nr. 448/2006) şi 2% ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate/rezervate (HCL nr. 413/2008) şi refuzul de legitimare (Legea nr. 61/1991).

Un număr de 252 de persoane care au nesocotit legislaţia privind liniştea şi ordinea publică s-au ales cu aproape un sfert (21%) din totalul sancţiunilor aplicate de poliţiştii locali în intervalul iulie-august 2017 (106 avertismente şi 146 amenzi în valoare de 23.070 de lei). Majoritatea sancţiunilor (81%) au fost aplicate ca urmare a încălcării unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (Legea nr. 61/1991), iar alte 13% pentru nerespectarea legislaţiei privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate (OUG nr. 97/2005 republicată).

Din totalul sancţiunilor înregistrate în ultimele două luni, 5% au fost aplicate de poliţiştii locali de la Serviciul Disciplina în construcţii, Protecţia mediului şi Activitate comercială (30 avertismente şi 26 amenzi în valoare totală de 6.300 de lei). Peste jumătate dintre sancţiuni (66%) au vizat nerespectarea legislaţiei în domeniul activităţii comerciale şi au fost aplicate în urma a peste 900 de verificări efectuate de Poliţia Locală Deva.

În intervalul iulie-august 2017, operatorii Serviciului Monitorizare Video şi Trafic au surprins, cu ajutorul camerelor de supraveghere, 1.123 de contravenţii, majoritatea (95%) privind încălcarea Codului rutier. În aceeaşi perioadă, poliţiştilor locali le-a fost solicitată eliberarea de înregistrări video în 17 cazuri, iar în alte 459 de cazuri, aceştia au efectuat identificări de persoane şi autovehicule în baza naţională de date.

Pe de altă parte, 446 de cetăţeni au apelat, în lunile iulie şi august, numărul permanent al Poliţiei Locale Deva, iar în alte 5 cazuri au fost preluate sesizări venite prin apelul unic de urgență 112.

Mai mult de jumătate dintre cetățenii care au sesizat Poliția Locală Deva în perioada iulie-august 2017 (55%) au reclamat nerespectarea Legii privind ordinea şi liniştea publică, iar alţi 40% încălcarea normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţia Locală Deva poate fi sesizată 24 de ore din 24, apelând numărul de telefon 0254.232.777.

*10 cupluri s-au căsătorit, săptămâna aceasta, la Starea Civilă Deva, iar doi dintre miri au ales să-şi unească destinele îmbrăcaţi în costume populare din zona Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Potrivit reprezentanţilor Compartimentului Stare Civilă Deva, în luna august 2017, în reşedinţa judeţului au fost înregistrate 54 de căsătorii.

Alte 13 cupluri de tineri se vor căsători, la Deva, în intervalul 4-9 septembrie 2017. Cele mai multe perechi (7) au ales să spună "Da" în faţa ofiţerului stării civile sâmbătă, 9 septembrie 2017.

Miercuri, 6 septembrie 2017, reprezentanţii Direcţiei Publice Locale de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva vor oficia o căsătorie în Penitenciarul Deva. Mirii sunt hunedoreni - din comunele Veţel şi Blăjeni. Aceasta este cea de-a treia căsătorie încheiată în penitenciar, de la începutul anului. În 2016, la Penitenciarul Deva au fost oficiate 7 căsătorii, potrivit reprezentanţilor Compartimentului Stare Civilă Deva.

*Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva a efectuat lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi în mai multe zone din municipiu, astfel:

-toaletări de corecţie a arborilor de pe raza oraşului;

-plantare şi întreţinere flori şi arbuşti decorativi;

-cosire mecanică a gazonului;

-tundere mecanică a gardului viu;

-montare de gard metalic pentru protecţia zonelor verzi, pe strada Minerului (bl. 35);

-întreţinere a mobilierului urban din parcurile şi cartierele oraşului;

-distribuire de bănci şi coşuri stradale de gunoi la şcolile şi grădiniţele din municipiu.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Deva nr. 508/2016, Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva efectuează, la cererea persoanelor fizice şi juridice din municipiu, prestări de servicii (tăieri de corecţie la arbori, defrişare mecanică, doborâre arbori, pregătire teren pentru plantare flori, cosire mecanică, tundere gard viu, plantare flori etc.). Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi pot lansa comenzi la sediul SPIGM Deva (str. Axente Sever, nr. 40) sau la numărul de telefon 0744.354.828.

Reamintim că orice persoană interesată poate transmite SPIGM Deva sugestii, propuneri sau opinii, inclusiv în perioada weekend-ului, la numerele de telefon 0254.233.588 şi 0744.354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

Pentru o mai bună desfăşurare a activităţii, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari sunt rugaţi să specifice adresa corectă şi datele de contact pe solicitările scrise transmise către SPIGM Deva.

Biroul de presă

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

Petiţii

Depune și urmărește online o petiție

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice