Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Inventatori, mașini de epocă, roboți și alte surprize – în Piața Cetății, din Deva!

Exportă PDF - Inventatori, mașini de epocă, roboți și alte surprize – în Piața Cetății, din Deva! Tipăreşte pagina - Inventatori, mașini de epocă, roboți și alte surprize – în Piața Cetății, din Deva! Trimite unui prieten - Inventatori, mașini de epocă, roboți și alte surprize – în Piața Cetății, din Deva!

publicat de AdministrAtor in Miercuri , 6 Iunie 2018, 17:48

Inventatori, mașini de epocă, roboți și alte surprize - în Piața Cetății, din Deva!

 

Invenții, mașini de epocă, "Pitici Creativi", Laboratorul lui "Dexter", fotografii, grafică, portrete în creion, muzică, poezie, pastel și o bicicletă "cu talent" sunt doar câteva dintre atracțiile de care vor avea parte devenii și turiștii care se vor afla sâmbătă, 9 iunie 2018, la ora 10.00, în Piața Cetății din Deva.

Timp de trei ore, zeci de inventatori își vor reuni pasiunile și talentul într-un eveniment desfășurat sub genericul "Puterea minții creative", organizat de Asociația CorneliuGroup Cercetare-inovare, Primăria Municipiului Deva și Serviciul Public Administrare Cetate.

10 standuri vor expune roboți comandați prin telefon - creații ale liceenilor de la Colegiul Național "Decebal" Deva, Colegiul Tehnic Energetic "Dragomir Hurmuzescu" Deva și Colegiul Național de Informatică "Traian Lalescu" Hunedoara, Laboratorul lui "Dexter" - prezentat de studenți ai Facultății de Inginerie din Hunedoara, dar și obiectele de artă realizate din piese auto uzate ale elevilor de la Colegiul Tehnic "Transilvania" Deva.

Publicul prezent în parcarea de la poalele Cetății va putea admira și o expoziție de fotografie și grafică a "Piticilor Creativi", picturi și fotografii semnate de Leia Tarnovețchi și Diana Băican - două "decebaliste" premiate în toată lumea pentru talentul lor, precum și portretele în creion ale Mirunei Armioni, studentă la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. Din program nu lipsesc creațiile inventatorului Corneliu Birtok-Băneasă, poezia și pastelul Cristinei Boștină, alături de conceptul "Bicicleta cu Talent".

În centrul evenimentului va fi o expoziție a mașinilor de epocă - 20 de automobile vechi de peste 30 de ani vor fi expuse în parcarea din Piața Cetății de Clasic Car Hunedoara. Vedeta  paradei este un Renault fabricat în 1921, perfect funcțional, dar printre mașinile de colecție vor exista și modele Dacia 1100 și Dacia 1300, precum și o limuzină creată de Mercedes la începutul anilor '80.

Pe lângă toate acestea, oricine are o invenție și vrea s-o promoveze, este așteptat, sâmbătă, în Piața Cetății, la "Puterea minții creative"! Atmosfera evenimentului va fi întreținută cu muzica trupei "Atlantis" din Simeria.

 

Biroul de presă

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice