Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Profesori și elevi din cinci țări veniți în schimb de experiență la Deva, s-au întâlnit cu reprezentanți ai administrației publice locale

Exportă PDF - Profesori și elevi din cinci țări veniți în schimb de experiență la Deva, s-au întâlnit cu reprezentanți ai administrației publice locale Tipăreşte pagina - Profesori și elevi din cinci țări veniți în schimb de experiență la Deva, s-au întâlnit cu reprezentanți ai administrației publice locale Trimite unui prieten - Profesori și elevi din cinci țări veniți în schimb de experiență la Deva, s-au întâlnit cu reprezentanți ai administrației publice locale

publicat de AdministrAtor in Marti , 12 Iunie 2018, 15:20

Profesori și elevi din cinci țări veniți în schimb de experiență la Deva, s-au întâlnit cu reprezentanți ai administrației publice locale

 

Reprezentanți ai unor școli din: Turcia, Polonia, Slovacia, Franța și România sunt prezenți la Deva, în cadrul unui proiect Erasmus, în perioada 10-16 iunie 2018. Gazda celor 60 de profesori și elevi este Colegiul Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu" Deva.

Obiectivul principal al acestui proiect denumit simbolic ,,B.R.E.A.D." este de a le oferi elevilor competențele necesare pentru a fi cetățeni europeni. Prin activitățile din program se urmărește îmbunătățirea capacităților și aptitudinilor de bază, de care copiii au nevoie pentru a se dezvolta în societatea de astăzi.

Delegația venită în schimb de experiență s-a întâlnit și cu reprezentanți ai administrației publice locale - angajați ai Biroului Administrare Unități Învățământ din cadrul Primăriei Municipiului Deva și cu viceprimarul Municipiului Deva, Ferdinand Zoltan Pogocsan.

Pe lângă activitățile educaționale, pentru ca oaspeții să se simtă cât mai confortabil în orașul nostru, administrația locală a organizat pentru ei o vizită cu Telecabina în Cetatea Devei. Grupul a fost întâmpinat de Garda Cetății Deva și membrii Cavalerilor din Carpați, costumați în straiele specifice vremurilor de demult.

Profesorii și elevii au făcut o incursiune în trecutul acestui monument istoric. Ei au aflat istoria și legendele Cetății, s-au fotografiat alături de cei care dau viață fortăreței medievale, dar au avut și ocazia să mânuiască armele din dotarea Gărzii (spade, arcuri, săgeți) și li s-a explicat ce reprezintă blazonul Cetății.

Tineri sau adulți, cu toții au fost impresionați de frumusețea orășelului de la poalele Cetății dar și de ospitalitatea de care au dat dovadă gazdele. Ei spun că vor pleca de la noi, ducând cu ei acasă, povestea monumentului simbol al Devei dar și a celorlalte obiective turistice pe care le-au vizitat.

 

Dana Golea

Compartiment Comunicare, Relații Externe, Promovare Imagine

 

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice