Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Valoarea tichetelor sociale pentru copiii care merg la grădiniță s-a dublat din acest an

Exportă PDF - Valoarea tichetelor sociale pentru copiii care merg la grădiniță s-a dublat din acest an Tipăreşte pagina - Valoarea tichetelor sociale pentru copiii care merg la grădiniță s-a dublat din acest an Trimite unui prieten - Valoarea tichetelor sociale pentru copiii care merg la grădiniță s-a dublat din acest an

publicat de AdminiStrator in Luni , 18 Ianuarie 2021, 15:34

Valoarea tichetelor sociale pentru copiii care merg la grădiniță s-a dublat din acest an

 

 

Primăria Municipiului Deva prin Direcția de Asistență Socială Deva începe acordarea stimulentului educațional sub formă de tichete sociale pentru grădiniță.

De la 1 ianuarie 2021, Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate a fost modificată. Conform noii Legi nr. 49/2020, s-au schimbat criteriile de acordare a stimulentului educațional sub formă de tichete sociale pentru grădiniță și valoarea acestora.

Stimulentul educațional se acordă:

-  copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat

În acest caz, stimulentul se acordă din oficiu, odată cu stabilirea dreptului de alocație pentru susținerea familiei, sau după acordarea acestuia, persoanei care este și titularul alocației pentru susținerea familiei.

- se acordă copiilor aflați în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depășesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei (530 lei/membru de familie)

În acest caz, stimulentul educațional se acordă la cerere.

Sprijinul de tip stimulent educațional se acordă numai pentru copii înscriși într-o unitate de învățământ preșcolar, conform Legii Educației Naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Frecventarea regulată a grădiniței este obligatorie fiind admise numai absențe motivate în baza unor scutiri medicale (care să nu depășească 50% din numărul total de zile de grădiniță dintr-o lună) sau învoiri de către părinți (cel mult 3 zile pe lună).

Tichetele sociale vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, articole de îmbrăcăminte și/sau rechizite.

Pentru informații privind întocmirea și depunerea dosarului, solicitanții se pot adresa Direcției de Asistență Socială Deva, cu sediul în Deva, strada I.L. Caragiale, nr. 4.

Mai multe detalii puteți solicita la tel./fax: 0254.218.030 sau la adresa de e-mail: dasdeva@primariadeva.ro.

Programul pentru depunerea dosarului este:

  • Luni - Joi, între orele 8:00-16:00
  • Vineri, între orele 8:00-12:00

Valoarea tichetului social pentru grădiniță s-a dublat din acest an și este de 100 lei/lună.

 

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online


 

Rezervare acte de identitate

Rezervare oficiere căsătorie civilă

Rezervare certificat căsătorie

Rezervare certificate de naştere

Rezervare transcriere acte de stare civilă

Rezervare certificat de deces

Cereri si formulare tip

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

C.N.I.P.T. Deva

Autorizatii tonaj

Deva24 SESIZARI