Proces - Verbal

incheiat astazi, 06 septembrie 2006, in sedinta convocata de indata

a Consiliului local al municipiului Deva

 

 

Consiliul local a fost convocat de indata in sedinta cu respectarea prevederilor art.40 alin.4 din Legea administratiei publice locale nr.215/2001, astfel cum a fost modificata si completata de punctul 34 din Legea nr.286/2006, precum si a Dispozitiei  Primarului municipiului Deva, nr.1584/2006.

            Sedinta este legal constituita, fiind prezenti 17 consilieri din numarul total de 21 de consilieri alesi.

La sedinta de astazi participa, domnul Viceprimar Oancea Nicolae Florin, domnul Viceprimar Inisconi Ioan, directori precum si sefi ai serviciilor si birourilor din cadrul aparatului propriu al Consiliului local.

De asemenea participa reprezentanti ai mass-mediei.

Domnisoara Oana Dara

Intrucat domnul consilier Morar Marcel care a fost ales sa conduca sedintele de consiliu pentru lunile august si septembrie lipseste astazi va rog sa faceti propuneri pentru presedintele de sedinta care sa conduca sedinta de astazi a Consiliului local.

Domnul Panduru Carol

Propun pe domnul Oana Nicolae Dorin

Domnul Oana Nicolae Dorin a fost ales cu unanimitatea de voturi a celor 15 consilieri prezenti.

Dl.Oana Nicolae Dorin

Domnilor consilieri,

Declar deschisa sedinta de astazi a Consiliului local al municipiului Deva, anuntandu-va ca din totalul de 21 de consilieri alesi si-au inregistrat prezenta pana la aceasta ora un numar de 15 consilieri si-a anuntat absenta domnul Morar Marcel, domnul Crai Pompiliu, domnul Kovacs Francisc.  

Va informez ca la sedinta de astazi participa, domnul Viceprimar Oancea Nicolae Florin, domnul Viceprimar Inisconi Ioan, directori precum si sefi ai serviciilor si birourilor din cadrul aparatului propriu al Consiliului local.

            De asemenea participa reprezentanti ai mass-mediei.

In continuare, dau cuvantul domnisoarei Dara Oana in vederea prezentarii stadiului legalitatii hotararilor adoptate in sedinta din data de 15 august 2006 si 29 august 2006 precum si procesul-verbal al sedintelor Consiliului local.

Domnisoara Dra Oana

Domnilor consilieri, in conformitate cu prevederile 43 alin.5 din Legea administratiei publice locale nr.215/2001 astfel cum a fost modificata si completata de punctul 37 din Legea nr.286/2006  inaintea fiecarei sedinte secretarul pune la dispozitia consilierilor, in timp util procesul-verbal al sedintei anterioare..”.

Acum, inainte de sedinta  v-am prezentat in fotocopie procesele-verbale ale sedintei Consiliului local din data de 15 august 2006 si 29 august 2006 insotit de un proces-verbal in care dumneavoastra sa va consemnati observatiile asupra continutului acestuia.

Sinteza procesului –verbal din data de 15 august 2006.

   Consiliul local a fost convocat in sedinta ordinara prin Dispozitia Primarului nr.          1475/2006, cu respectarea prevederilor legale.

   Din numarul total de 21 de consilieri alesi au fost prezenti un numar de 17 consilieri.

   Sedinta a fost condusa de domnul consilier Morar Marcel.

   Pe ordinea de zi a sedintei au fost inscrise 56 de puncte si 4 puncte suplimentare. S-au adoptat 57 de hotarari, respectiv de la nr.292-348. Proiectele de hotarare inscrise la punctele 8,14,16 din ordinea de zi au fost respinse.

   Prefectura Judetului Hunedoara, nu a formulat pana la aceasta data nici o obiectie cu privire la legalitatea hotararilor, adoptate in 15 august 2006.

Sinteza procesului –verbal din data de 29 august 2006.

   Consiliul local a fost convocat in sedinta extraordinara prin Dispozitia Primarului nr.1524/2006, cu respectarea prevederilor legale.

   Din numarul total de 21 de consilieri alesi au fost prezenti un numar de 17 consilieri.

   Sedinta a fost condusa de domnul consilier Morar Marcel.

   Pe ordinea de zi a sedintei au fost inscrise 14 puncte si 6 puncte suplimentare. S-au adoptat 20 de hotarari, respectiv de la nr.349-368. 

   Prefectura Judetului Hunedoara, nu a formulat pana la aceasta data nici o obiectie cu privire la legalitatea hotararilor, adoptate in 29 august 2006.

 

Dl.Oana Nicolae Dorin

Supun votului dumneavoastra Procesul-verbal al sedintei din data de 15 august 2006.

Procesul-verbal al sedintei din data de 15 august 2006 se aproba cu unanimitatea de voturi a celor 15 consilieri prezenti.

Supun votului dumneavoastra Procesul-verbal al sedintei din data de 29 august 2006.

Procesul-verbal al sedintei din data de 29 august 2006 se aproba cu unanimitatea de voturi a celor 15 consilieri prezenti.

A venit in sala si domnul consilier Joca Gabriel fiind prezenti un numar de 16 consilieri.

In continuare, dau cuvantul domnului Viceprimar Oancea Florin pentru prezentarea proiectului ordinii de zi.      

            Ordinea de zi este urmatoarea:

I.                    Proiect de hotarare, privind:

1.      Aprobarea deplasarii domnisoarei Nutu Silviana ca reprezentant al comunitatii locale impreuna cu delegatia reprezentanta a Colegiului Tehnic”Dragomir Hurmuzescu” – Deva in orasul Ancona-Italia, in intervalul 08-17 septembrie 2006;

Initiator Primar Mircia Muntean  

2.      Aprobarea acordarii de finantare nerambursabila de la bugetul local al municipiului Deva, persoanelor fizice autorizate/atestate, asociatiilor/fundatiilor/organizatiilor fara scop patrimonial cu personalitate juridica din municipiul Deva, cultelor religioase romane cu personalitate juridica, cluburilor sportive de drept privat si asociatiilor pe ramura de sport judetene care desfasoara activitati nonprofit menite sa sprijine realizarea unor obiective de interes public

Initiator Primar Mircia Muntean  

3.      Aprobarea Procesului verbal nr. 25672 din 05.09.2006 pentru negocierea pretului de achizitie a imobilului situat in Deva, str. N. Grigorescu, nr.8 bis;

Initiator Primar Mircia Muntean  

       4.  Aprobarea proiectului Contractului de imprumut  intern;

Initiator Primar Mircia Muntean  

II.                  Diverse

Dl.Oana Nicolae Dorin

Supun la vot ordinea de zi prezentata
S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 16 consilieri prezenti

 

NOTA: In conformitate cu prevederile art.46 alin.2 din Legea nr.215/2001, astfel cum a fost modificata si completata de punctul 40 din Legea nr.286/2006 proiectele de hotarare inscrise pe ordinea de zi la punctele:1,2,4 se adopta cu votul majoritatii consilierilor locali in functie, iar potrivit prevederilor art.46 alin.21 din Legea nr.215/2001, astfel cum a fost modificata de punctul 41 din Legea nr.286/2006 proiectul de hotarare inscris pe ordinea de zi la punctul 3 se adopta cu votul a 2/3 din numarul total al consilierilor locali in functie.

 

I.  Proiecte de hotarari:

Punctul 1

            Domnul Viceprimar Oancea Florin

Aprobarea deplasarii domnisoarei Nutu Silviana ca reprezentant al comunitatii locale impreuna cu delegatia reprezentanta a Colegiului Tehnic”Dragomir Hurmuzescu” – Deva in orasul Ancona-Italia, in intervalul 08-17 septembrie 2006;

Dna Guran Angela

Prezinta raportul compartimentului de specialitate 

Dl David Ioan

 Comisia juridica a avizat favorabil

            Dl Blendea Zamfir

            Comisiei de buget a avizat favorabil

            Dl Tonea Vasile

            Eu am o obiectie si o propunere. Prima obiectie este legata de scrisoarea doamnei director Popa Eugenia. Nu este prima data cand primim scrisori din Franta si  din Ungaria care ne cunosc foarte bine colegii nostrii si ne nominalizeaza exact pe cine sa trimitem, nu ne stabilim noi reprezentantii ca sa ne reprezinte in delegatii, ce rol mai avem noi, asta este obiectia. A doua propunerea este ca ar fi trebuit incetatenit si impamantenit mai demult acest obicei ca dupa fiecare vizita cei care merg, dupa fiecare deplasare, sa vina cu un raport in fata consiliului local pe care sa il aprobam si sa aratam comunitatii ca acesti bani, multi, putini care s-au cheltuit au adus un oarecare beneficiu, ei nu am vazut asemenea rapoarte si as vrea de acum incolo.

            Dl Borbeanu Simion

            As dori sa ii reamintesc domnului consilier ca a fost invitatie nominala si pentru domnul Ghergan in Franta si s-a votat, intamplarea a fost sa fiu eu si am prezentat un raport cand m-am intors. 

Dl David Ioan

            Doresc sa completez observatia domnilor colegii cu urmatoarele: eu consider ca este foarte in special executivul din primarie sa iese afara, sa aplice ce este bun acolo sa aplice si aici. In al doilea rand din moment ce consiliul local aproba sau nu aproba plecarea mi se pare absolut normal ca justificarea si decontarea cheltuielilor sa fie facuta pentru consiliu, deci raportul de activitate, noutatile si efectiv asa cum a spus domnul Tonea, daca, am trimis pe cineva, a adus ceva pentru primarie, a meritat a cea cheltuiala sau nu a meritat si asta se poate face printr-un raport final care sa fie prezentat in fata consiliului. Propun ca, numai dupa ce consiliul a aprobat acest raport sa se faca decontul.

Dl.Oana Nicolae Dorin

            Deci, cine este de acord cu propunerea domnului David, ca deconturile sa se faca, deci la punctual 3 justificarea si decontarea cheltuielilor sa se faca dupa prezentarea raportului in fata consiliului local? Domnul David, la articolul 3 deci cereti completarea acestui articol prin amendamentul spus de dumneavoastra, deci decontarea cheltuielilor dupa prezentarea raportului consiliului si avizarea de catre consiliului local?

Dl David Ioan

            Sub aspectul contabil, lucrurile sunt clare, nu exista nici un fel de problema, dar, descarcarea sa fie facuta numai dupa ce raportul de activitate a fost prezentat si aprobat de consiliul local.

Dl.Oana Nicolae Dorin

            Deci articolul trei sa aiba urmatorul continut:”Justificarea si decontarea cheltuielilor de deplasare se va face cu acte doveditoare, in conformitate cu legislatia in vigoare, urmand ca la prima sedinta, dupa inapoiere, sa prezinte un raport al acestei deplasari.

            Deci, cine este pentru adoptarea acestei hotarari

Supun la vot titlul proiectului de hotarare prezentat.

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 16 consilieri prezenti.

Supun la vot art.1 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 16 consilieri prezenti.

Supun la vot art. 2 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 16 consilieri prezenti.

Supun la vot art. 3 cu modificarea precizata, se adauga “dupa intoarcea din deplasare, la prima sedinta de consiliu va prezenta un raport al acestei deplasari”  

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 16 consilieri prezenti.

Supun la vot art.4 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 16 consilieri prezenti.

Supun la vot art.5 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 16 consilieri prezenti.

Supun la vot proiectul de hotarare prezentat per ansamblu.

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 16 consilieri prezenti.

A fost adoptata Hotararea nr.369/2006

Punctul 2

            Domnul Viceprimar Oancea Florin

Aprobarea acordarii de finantare nerambursabila de la bugetul local al municipiului Deva, persoanelor fizice autorizate/atestate, asociatiilor/fundatiilor /organizatiilor fara scop patrimonial cu personalitate juridica din municipiul Deva, cultelor religioase romane cu personalitate juridica, cluburilor sportive de drept privat si asociatiilor pe ramura de sport judetene care desfasoara activitati nonprofit menite sa sprijine realizarea unor obiective de interes public

Dna Rosca Camelia

Prezinta raportul compartimentului de specialitate 

Dl Blendea Zamfir

Comisia de buget aviz favorabil mai putin, nu au fost adoptate punctele 6, Clubul Sportiv Body Gim si punctul 16 Asociatia Lala Land. La Clubul Sportiv Body Gim a fost motivat, ca pentru ca a mai luat 70 de milioane anul acesta si este prea mult si Asociatia Lala Land am inteles ca nici nu are autorizatie de functionare si are si o sesizare de la politie, ca nu stiu cu ce deranjeaza.

 

 

 

 

Dl David Ioan

Comisia juridica aviz favorabil, cu insusirea pozitiei comisiei de buget.

Dl.Oana Nicolae Dorin

A venit in sala si domnul consilier Ghergan Florian fiind prezenti un numar de 17 consilieri.

Supun la vot titlul proiectului de hotarare prezentat.

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Dl Tonea Vasile

Vreau sa fac o precizare eu sunt de acord cu punctul 6.

Dl Blendea Zamfir

In comisie nu a trecut, patru sau cinci nu am fost de acord cu punctul 6 si 16.

Dl.Oana Nicolae Dorin

Deci, daca in comisia de buget avizul a fost negativ cu privire la punctul 6 si 16  sunt obligat sa supun la vot in primul rand inainte de articolul unu, cine este de acord cu amendamentul propus de comisia de buget finante, respectiv, sa nu se acorde la Clubul Sportiv Body Gim Deva, suma de 3.000 lei ron si la Asociatia Lala Land Deva, suma de 1000 lei ron. Motivarea este urmatoarea la Clubul Sportiv Body Gim Deva s-au mai dat 70 de milioane tot in anul 2006 si a mai luat 50 de milioane si de la Consiliul judetean, nu exista nici o justificare ca in aceasta perioada de cand am dat noi 70 de milioane si de la Consiliul judetean, in aprilie, 50 milioane, ca a incercat si a facut demersuri ca sa mai obtina sponsorizari si de la altii, sa se multumeasca cu ce a primit de la consiliu.

Dl Viceprimar Inisconi Ioan

Decontul pentru cele 70 de milioane

Dl.Oana Nicolae Dorin

Decontul pentru cei 70 de milioane, am inteles ca este facut, decontul nu este greu de facut, ca merge la alimentara si ia o factura de energizante ia o ciocolata…

Dl Viceprimar Inisconi Ioan

As mai avea o propunere aici pentru cluburile sportive, sa faca dovada ca fac publicitate sau reclama consiliului local, in calitate de sponsor, nici unul nu vine cu dovada, o poza, un articol din ziar ca au fost sponsorizati de consiliul local Deva.

Dl.Oana Nicolae Dorin

Deci la toti in afara de culte, la toate celelalte asociatii judetene, cluburi sportive sau la gimnastica sa aiba obligativitatea de a pune benere, sponsorizat de Consiliul local Deva si care nu face dovada aceasta nu va mai primi pe viitor.

Dl Ghergan Florian

Sa fie clauza in contractul de sponsorizare.

Dl.Oana Nicolae Dorin

La punctul 2 trebuie sa vina sa justifici decontarea cheltuielilor facute din banii pe care noi i-am sponsorizat si sa adaugam precum si faptul ca au facut publicitate pentru sponsorizarea facuta de Consiliul local Deva.

Dl Borbeanu Simion

Intrucat un bener este foarte scump si s-ar putea sa depaseasca ca valoare sponsorizarea pe care o facem noi, am putea face noi un bener mare si sa il inchiriem la evenimente ca acestea.       

Dl.Oana Nicolae Dorin

Sa dea un interviu la presa ca a fost sponsorizat de consiliul local Deva cu suma de..

 

 

Dl David Ioan

Domnilor, noi nu suntem o societate comerciala, pentru ce imi trebuie mie reclama?

Dl Viceprimar Inisconi Ioan

Sa stie cetateanul din Deva ca asociatia sportive a facut o manifestare din banii lui.

Dna Rosca Camelia

Este prevazut in contractul cadru, din ghidul solicitantului, ca toti beneficiarii de finantare nerambursabila de la bugetul local al municipiului Deva, sa faca publicitate pe afise, pe cataloage la sediul de desfasurare a proiectului, in mass media locala, da noi am prevazut in contract

Dl Blendea Zamfir

Deci se stie ce au de facut

Dl.Oana Nicolae Dorin

Articolul 1 se refera la anexa 1, care prevede lista cu persoanele, societatile care urmeaza sa fie finantate, cu amendamentul facut de comisia de buget, respectiv: sa nu se acorde finantarea la punctul 6 si 16, supun la vot aprobarea articolului 1, cine este pentru a se acorda sponsorizarea numai la celelalte 14 societati asa cum a propus comisia buget finante.    

S-a votat cu 14 voturi pentru, 2 impotriva(Dl Tonea Vasile si dl Panduru Carol), 1 abtinere(Vasiu Traian).

Supun la vot art.2 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art.3 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art.4 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art.5 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot proiectul de hotarare per ansamblu.

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

A fost adoptata Hotararea nr.370/2006

Punctul 3

            Domnul Viceprimar Oancea Florin

Aprobarea Procesului verbal nr. 25672 din 05.09.2006 pentru negocierea pretului de achizitie a imobilului situat in Deva, str. N. Grigorescu, nr.8 bis;

Dna Dana Muntianu

Prezinta raportul compartimentului de specialitate 

Dl David Ioan

Comisia juridical a avizat favorabil

Dl Blendea Zamfir

Comisia de buget a avizat favorabil

Dl Borbeanu Simion

Comisia de urbanism a avizat favorabil

Dl.Oana Nicolae Dorin

Daca sunt inscrieri la cuvant, daca nu sa trecem la vot.

Supun la vot titlul proiectului de hotarare prezentat.

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art.1 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art. 2 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art. 3 al proiectului de hotarare  

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art.4 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art.5 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art.6 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art.7 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot art.8 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

Supun la vot proiectul de hotarare prezentat per ansamblu.

S-a votat cu unanimitatea de voturi a celor 17 consilieri prezenti.

A fost adoptata Hotararea nr.371/2006

Punctul 4

            Domnul Viceprimar Oancea Florin

            Aprobarea proiectului Contractului de imprumut  intern;

Dna  Presecan Adriana

Prezinta raportul compartimentului de specialitate 

Dl David Ioan

Comisia juridical a avizat favorabil

Dl Blendea Zamfir

Comisia de buget a avizat favorabil

Dl.Oana Nicolae Dorin

Daca sunt inscrieri la cuvant, daca nu sa trecem la vot.

Supun la vot titlul proiectului de hotarare prezentat.

S-a votat cu 15  voturi pentru, 2 voturi impotriva(Dl Ghergan Florian si dl Tonea Vasile).

Supun la vot art.1 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu 15  voturi pentru, 2 voturi impotriva(Dl Ghergan Florian si dl Tonea Vasile).

Supun la vot art. 2 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu 15  voturi pentru, 2 voturi impotriva(Dl Ghergan Florian si dl Tonea Vasile).

Supun la vot art. 3 al proiectului de hotarare  

S-a votat cu 15  voturi pentru, 2 voturi impotriva(Dl Ghergan Florian si dl Tonea Vasile).

Supun la vot art.4 al proiectului de hotarare prezentat

S-a votat cu 15  voturi pentru, 2 voturi impotriva(Dl Ghergan Florian si dl Tonea Vasile).

Supun la vot proiectul de hotarare prezentat per ansamblu.

S-a votat cu 15  voturi pentru, 2 voturi impotriva(Dl Ghergan Florian si dl Tonea Vasile).

A fost adoptata Hotararea nr.372/2006

La punctul Diverse

            Domnisoara Dara Oana

            Domnilor consilieri, doresc sa reamintesc celor care nu au depus raportul de activitate, sa il depuna la compartimentul administratie publica, am avut control de la prefectura si ne-au sesizat ca nu este depus, prin urmare avem termen pana la 20 septembrie ca dumneavoastra sa ne depuneti rapoartele de activitate.

            Dl Oana Nicolae Dorin

            La diverse am si eu de prezentat o problema si o rugaminte, consider ca este o obligatie a noastra, ca sa ajutam pe toti vizitatorii orasului nostru, municipiului Deva, sa ajunga la monumentele istorice ale acestui oras pe care noi le-am facut reclama, respectiv, consider ca se impune sa punem indicatoare, pentru cetate si pentru telecabina, pe DN la intrarea dinspre Simeria sa dirijam acest acces la cetate pe DN7 pana la Viile noi de unde sa ii aducem pe strada Horia, pe langa benzinaria de pe strada Horia si direct la Cetate. Ne trezim de foarte multe ori cu autocare prin fata pe la prefectura, se blocheaza circulatia, si cred ca este obligatia noastra.

            Dl Ghergan Florian

            Domnule presedinte, vreau sa informez ca la initiativa consiliului local impreuna cu Academia de Stiinte Economice din Bucuresti a fost aprobat ca din acest an sa inceapa cursuri de master international cu dubla specializare, managementul intreprinderii si al teritoriului, care va avea deschiderea oficiala la Deva, in jurul datei de 01 octombrie 2006. Sunt invitati toti consilieri si executivul sa participe la deschidere.     

            Dl Teban Andronic

            La toate plecarile in delegatie sa se procedeze ca la comisiile de licitatie prin rotatie, cine nu vrea sa plece nu pleaca, iar domnul Oana sa tina aceasta evidenta.

            Dl Oana Nicolae Dorin

            Colegul nostru, domnul Teban a propus pentru plecarile in strainatate sa se mearga in mod succesiv, sa se tina o evidenta clara.

            Cine este pentru aceasta propunere

            S-a votat cu 17  voturi pentru.

            Consider ca toate punctele inscrise pe ordinea de zi au fost epuizate si declar inchise lucrarile sedintei.

Deva, 06 septembrie 2006

 

 

Presedinte de sedinta,                                                                                                                   Secretar,

                   Consilier                                                                                                                           Sarbu Laura

                                                                   Nicolae Dorin Oana