Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

1.500 de lei, lunar, pentru părinţii care se întorc mai repede la serviciu din concediul de creşterea copilului!

Exportă PDF - 1.500 de lei, lunar, pentru părinţii care se întorc mai repede la serviciu din concediul de creşterea copilului! Tipăreşte pagina - 1.500 de lei, lunar, pentru părinţii care se întorc mai repede la serviciu din concediul de creşterea copilului! Trimite unui prieten - 1.500 de lei, lunar, pentru părinţii care se întorc mai repede la serviciu din concediul de creşterea copilului!

publicat de AdminiStrator in Luni , 31 Mai 2021, 15:23

1.500 de lei, lunar, pentru părinţii care se întorc mai repede la serviciu din concediul de creşterea copilului!

 

Părinţii aflaţi în concediu pentru creşterea copilului primesc un stimulent de inserţie majorat la 1.500 de lei, lunar, dacă se întorc la serviciu ÎNAINTE de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni - respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilităţi, ca urmare a modificării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2010.

Suma de 1.500 de lei se acordă până când copilul împlineşte 2 ani - respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi.

Totodată, legea prevede acordarea unui stimulent de inserţie de 650 de lei/lună pentru părinţii care:

-se întorc la lucru DUPĂ împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, până când copilul împlineşte 3 ani - respectiv DUPĂ împlinirea vârstei de 1 an în cazul copilului cu dizabilităţi, până când  copilul împlineşte 4 ani

-au finalizat concediul pentru creşterea copilului şi se întorc la serviciu după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi - până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilităţi.

Potrivit legii, stimulentul de inserţie nu se cumulează cu indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului.

Cererea prin care se solicită acordarea stimulentului de inserţie, precum şi actele necesare întocmirii dosarului pot fi consultate pe site-ul Primăriei Municipiului Deva (www.primariadeva.ro) - Secţiunea Direcţia de Asistenţă Socială - Probleme/Tipizate/Lămuriri sau accesând linkul: http://www.primariadeva.ro/probleme-tipizate-lamuriri-directia-de-asistenta-sociala/acte-necesare-acordarea-stimulentului-de-insertie.

Dosarul pentru acordarea stimulentului de inserţie se transmite electronic, pentru VERIFICARE, pe adresa de e-mail: sepbas@primariadeva.ro.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numere de telefon 0799.992.311, 0755.878.814 (Serviciul Evidenţă şi Plată Beneficii de Asistenţă Socială), de luni până joi - între orele 8:00-16:30 şi vineri - între orele 8:00-14:00.

 

Direcţia de Asistenţă Socială

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online


 

Rezervare acte de identitate

Rezervare oficiere căsătorie civilă

Rezervare certificat căsătorie

Rezervare certificate de naştere

Rezervare transcriere acte de stare civilă

Rezervare certificat de deces

Cereri si formulare tip

Sedinte de consiliu

C.N.I.P.T. Deva

Autorizatii tonaj

Deva24 SESIZARI