Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Adăpostul de noapte din Deva – sprijin pentru oamenii străzii

Exportă PDF - Adăpostul de noapte din Deva – sprijin pentru oamenii străzii Tipăreşte pagina - Adăpostul de noapte din Deva – sprijin pentru oamenii străzii Trimite unui prieten - Adăpostul de noapte din Deva – sprijin pentru oamenii străzii

publicat de AdministrAtor in Joi , 17 Ianuarie 2019, 10:41

Adăpostul de noapte din Deva - sprijin pentru oamenii străzii

Adăpostul de Urgență pentru Timp de Noapte din Deva este casa oamenilor străzii, mai ales acum, în perioada de iarnă. Cele 30 de locuri de cazare sunt ocupate de către cei care au domiciliul sau reședința în municipiul Deva și pe care gerul îi alungă din locurile unde stau dar și dorm de obicei - străzi, canale etc.

Adăpostul de noapte aflat în administrarea Direcției de Asistență Socială Deva, le oferă oamenilor străzii nu doar cazare. Beneficiarii acestui serviciu social au la dispoziție grupuri sanitare (dotate cu duș și toalete), o sală unde pot servi două mese calde, una seara și una dimineața, dar și alte facilități: curățenie în camere și spațiile comune, lenjerie de pat curată, haine curate în cazul în care cele pe care le poartă sunt degradate, personal care le spală hainele, bibliotecă, televizor, internet WI-FI, jocuri etc. Pentru persoanele cu handicap a fost montat și un lift special pentru a putea urca în camerele aflate la etaj. De asemenea, cei care ajung la adăpost beneficiază și de consiliere din partea personalului de specialitate.

Oamenii străzii sunt îndrumați sau aduși cu mașina de către polițiștii locali din Deva la adăpostul de noapte. Direcția de Asistență Socială colaborează cu Poliția Locală Deva. La solicitarea angajaților adăpostului, polițiștii locali le oferă sprijin în cazul persoanelor care ajung acolo și sunt violente, în stare de ebrietate etc.. Polițiștii locali trec seara și dimineața pe la adăpost pentru a se asigura că totul este în regulă.

Persoanele care aleg să își petreacă noaptea la adăpost sunt primite acolo zilnic, începând cu ora 19:00 și până a doua zi dimineața, la ora 7:00.

Adăpostul funcționează pe tot parcursul anului, nu doar pe perioada de iarnă. La adăpost sunt primite atât persoane care au încheiate contracte de furnizare servicii sociale cu Direcția de Asistență Socială, dar și persoane cazate în regim de urgență. De la deschidere, în 2014, și până în prezent, sute de persoane au beneficiat de serviciile Adăpostului de Urgență pentru Timp de Noapte din Deva.

Finanțarea serviciilor oferite de adăpostul de noapte este asigurată din bugetul local al municipiului Deva.

Adăpostul de urgență pe timp de noapte se află în municipiul Deva, pe strada Nicolae Grigorescu, nr. 8 bis, în imediata apropiere a Gării și Autogării Deva.

Dana Golea

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii - SUSPENDAT PE PERIOADA STARII DE ALERTA

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.