Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Amenzi și avertismente pentru fumatul în localurile de alimentație publică din Deva, date de Poliția Locală Deva

Exportă PDF - Amenzi și avertismente pentru fumatul în localurile de alimentație publică din Deva, date de Poliția Locală Deva Tipăreşte pagina - Amenzi și avertismente pentru fumatul în localurile de alimentație publică din Deva, date de Poliția Locală Deva Trimite unui prieten - Amenzi și avertismente pentru fumatul în localurile de alimentație publică din Deva, date de Poliția Locală Deva

publicat de AdministrAtor in Joi , 7 Martie 2019, 12:25

Amenzi și avertismente pentru fumatul în localurile de alimentație publică din Deva, date de Poliția Locală Deva

Poliția Locală Deva continuă campania împotriva fumatului în localurile de alimentație publică din oraș. În zilele de 5 și 6 martie 2019, polițiștii locali au aplicat amenzi de 5200 lei unor persoane fizice care au fost prinse cu țigara aprinsă în baruri din municipiul Deva, dar și unei societăți comerciale care administrează un local de alimentație publică. Sesizările au venit atât din partea cetățenilor orașului dar și ca urmare a activității curente a polițiștilor locali în acest domeniu de competență.

Conform legii în vigoare, amenda pentru persoanele fizice este între 100-500 de lei, iar pentru persoanele juridice este de 5.000 lei la prima abatere. Apoi, amenda este de 10.000 lei şi continuă cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii firmei până la remedierea situaţiei. Săvârşirea unei alte contravenţii la legea fumatului în spațiile publice închise se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Conform legii în vigoare, proprietarii barurilor, restaurantelor, discotecilor și a altor spații publice cu destinație similară au obligația să afișeze avertismentul ,,În această unitate fumatul este interzis".

Prin lege, spațiile publice închise sunt definite ca ,,toate spațiile din instituțiile publice centrale și locale, instituții sau unități economice, de alimentație publică, de turism, comerciale, de învățământ, medico-sanitare, culturale, de educație, sportive, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi de stat și private, spațiile închise de la locul de muncă sau alte spații prevăzute de lege, cu excepția spațiilor delimitate și special amenajate pentru fumat din incinta acestora".

Polițiștii locali din Deva vor continua acțiunea de identificare și de sancționare atât a persoanelor fizice cât și juridice care nu respectă legea în ceea ce privește fumatul în spațiile publice închise.

Devenii pot sesiza situații privind fumatul în locuri interzise prin lege la Dispeceratul Poliției Locale Deva - 0254.232.777 sau folosind aplicația Deva24.

 

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii - SUSPENDAT PE PERIOADA STARII DE ALERTA

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.