Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

„Ora Pământului” stinge lumina și la Deva, sâmbătă seara!

Exportă PDF - „Ora Pământului” stinge lumina și la Deva, sâmbătă seara! Tipăreşte pagina - „Ora Pământului” stinge lumina și la Deva, sâmbătă seara! Trimite unui prieten - „Ora Pământului” stinge lumina și la Deva, sâmbătă seara!

publicat de AdministraTor in Vineri , 29 Martie 2019, 10:35

 

„Ora Pământului" stinge lumina și la Deva, sâmbătă seara!

 

Ca în fiecare an, municipiul Deva participă, sâmbătă, 30 martie 2019, la cel mai mare eveniment de mediu din istorie, alăturându-se astfel oraşelor din toată lumea care sting lumina timp de 60 de minute pentru a atrage atenţia asupra impactului negativ pe care îl are asupra planetei consumul exagerat de resurse energetice.

Astfel, sâmbătă seara, între orele 20:30 - 21:30, în municipiul Deva se vor stinge luminile la sediile Primăriei şi Consiliului Local Deva, Centrului Cultural „Drăgan Muntean", la cele 10 unităţi de învăţământ din oraș, precum și în zona Bisericii Ortodoxe "Nașterea Maicii Domnului" (strada Mihai Eminescu).

În cadrul aceluiași eveniment, în curtea Bisericii din cartierul Micro 15 va concerta un grup de 85 de copii, în cadrul unui eveniment organizat de Programul Național Cantus Mundi, coordonat de Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin". În timpul concertului, curtea locașului de cult va fi luminată de gulguțe cu lumânări.

„Ora Pământului" se sărbătoreşte anual în întreaga lume, în luna martie, la iniţiativa World Wide Fund for Nature şi constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar.

Prima ediţie a evenimentului a avut loc în anul 2007, la Sydney, în Australia. România participă la „Ora Pământului" din 2009.

 

Biroul de presă

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii - SUSPENDAT PE PERIOADA STARII DE ALERTA

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.