Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Cine poate primi alocație „europeană” pentru copii

Exportă PDF - Cine poate primi alocație „europeană” pentru copii Tipăreşte pagina - Cine poate primi alocație „europeană” pentru copii Trimite unui prieten - Cine poate primi alocație „europeană” pentru copii

publicat de ADministrator in Luni , 5 Iulie 2021, 15:08

Cine poate primi alocație „europeană" pentru copii

Copiii născuți în străinătate sau în România, ai căror părinți lucrează legal în afara României, într-o țară din Uniunea Europeană au dreptul să primească alocație în țara în care își desfășoară activitatea părinții acestora și în cuantumul prevăzut de legislația țării respective, conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European și al Consiliului, privind coordonarea sistemelor de securitate socială.

Alocația „europeană" este o formă de prestație familială și are ca scop asigurarea securității sociale pentru salariații și lucrătorii independenți care își desfășoară activitatea într-un stat al Uniunii Europene, precum și pentru familiile acestora.

Dacă părinții care lucrează în Uniunea Europeană nu îndeplinesc criteriile necesare pentru a beneficia de prestații familiale în țara de angajare, pot solicita acordarea alocației de stat pentru copii în România - la primăria de domiciliu.

În cazul persoanelor cu domiciliul în municipiul Deva, cererea și actele necesare pentru obținerea alocației de stat pentru copii (disponibile pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Direcția de Asistență Socială - PROBLEME/TIPIZATE/LĂMURIRI ) se transmit electronic, pentru VERIFICARE, Direcției de Asistență Socială Deva, pe adresa de e-mail: sepbas@primariadeva.ro.
Potrivit legislației în vigoare, cuantumul alocației de stat pentru copii este:
- 427 de lei/lună pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități
- 214 lei/lună pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit 18 ani și care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional
- 427 de lei/lună pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copiilor cu dizabilități.

Informații suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0799.992.311, 0755.878.814 (Serviciul Evidenţă şi Plată Beneficii de Asistenţă Socială), de luni până joi - între orele 8:00-16:30 şi vineri - între orele 8:00-14:00.

De la începutul anului, 160 de familii din municipiul Deva au solicitat Direcției de Asistență Deva acordarea alocației de stat pentru copii.

Direcția de Asistență Socială Deva

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online


 

Rezervare acte de identitate

Rezervare oficiere căsătorie civilă

Rezervare certificat căsătorie

Rezervare certificate de naştere

Rezervare transcriere acte de stare civilă

Rezervare certificat de deces

Cereri si formulare tip

Sedinte de consiliu

C.N.I.P.T. Deva

Autorizatii tonaj

Deva24 SESIZARI