Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Deva – campioană la proiecte pe fonduri europene!

Exportă PDF - Deva – campioană la proiecte pe fonduri europene! Tipăreşte pagina - Deva – campioană la proiecte pe fonduri europene! Trimite unui prieten - Deva – campioană la proiecte pe fonduri europene!

publicat de AdministrAtor in Vineri , 18 Ianuarie 2019, 12:19

Deva - campioană la proiecte pe fonduri europene!

Municipiul Deva are cel mai mare număr de proiecte pe fonduri europene, din județul Hunedoara, depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Vest - Timișoara.

Potrivit raportului cu situația proiectelor publice cu implementare în județul Hunedoara, cu finanțare prin POR 2014-2020, publicat de ADR Vest la sfârșitul anului 2018, Deva se află pe primul loc în topul UAT-urilor din județul Hunedoara, cu un număr de 27 de proiecte pe fonduri europene.

Conform raportului cu situația proiectelor publice cu implementare în județul Hunedoara, publicat de ADR Vest, Deva este urmată în topul orașelor cu proiecte pe fonduri europene din județul Hunedoara, de UAT-urile: Hunedoara (19 proiecte), Petrila (18 proiecte), Orăștie (14 proiecte), Uricani (8 proiecte), Lupeni (6 proiecte), Petroșani (5 proiecte), Hațeg (5 proiecte), Călan (5 proiecte), Simeria (3 proiecte), Brad (3 proiecte), Geoagiu (3 proiecte), Vulcan (2 proiecte), Băcia (1 proiect), Ribița (1 proiect), Sălașu de Sus (1 proiect).

Proiectele pentru Deva vizează: infrastructură clădiri (școli, grădinițe, creșă, centru de zi pentru servicii de asistență comunitară), infrastructură urbană (modernizare sistem de transport public local, amenajare zone pietonale și semipietonale, piste pentru bicicliști, amenajare grădini urbane), reabilitare energetică (creșterea eficienței energetice a blocurilor, a clădirilor unităților de învățământ) și obiective de patrimoniu (reabilitare zonă urbană Dealul Cetății Deva- refuncționalizare incinta I). Proiectele cu finanțare europeană se află în diferite stadii: cu contract de finanțare semnat, în fază precontractuală sau de evaluare.

Valoarea totală a proiectelor cu finanțare accesată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, depuse până acum de municipiul Deva la ADR Vest este de 207.322.246.06 lei.

Serviciul Programe, Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva mai are în pregătire încă două proiecte pentru a fi finanțate prin POR 2014-2020, care urmează să fie depuse până la finalul lunii ianuarie 2019, la Agenția de Dezvoltare Regională Vest - Timișoara. Acestea sunt: amenajare zonă pietonală centru istoric (cu o valoare de 21.564.190,55 lei) și modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea structurii aferente (cu o valoare de 41.564.190,55 lei).

Pe lângă finanțările accesate prin POR 2014-2020, municipiul Deva a mai solicitat finanțări prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) și fonduri elvețiene.

Prin POCA există două proiecte:

- ,,Măsuri pentru prevenirea corupției în administrația publică locală a Municipiului Deva din județul Hunedoara", în valoare de 281.308,00 lei, aflat în faza de implementare;

- ,,Optimizarea proceselor în concordanță cu Strategia pentru consolidarea Administrației publice la nivelul Municipiului Deva", în valoare de 3.783.836,00 lei, admis pentru finanțare și urmează să fie semnat contractul.

Prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, municipiul Deva are depus proiectul ,,Abordarea integrată din Fondul pentru acțiuni în domeniul managementului energiei durabile", în valoare de 118.000, 00 lei, aflat în faza de implementare.

 

Dana Golea

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii - SUSPENDAT PE PERIOADA STARII DE ALERTA

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.