Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Hai în echipa mea! - o campanie de informare despre riscurile consumului de droguri, desfășurată în școlile din municipiul Deva

Exportă PDF - Hai în echipa mea! - o campanie de informare despre riscurile consumului de droguri, desfășurată  în școlile din municipiul Deva Tipăreşte pagina - Hai în echipa mea! - o campanie de informare despre riscurile consumului de droguri, desfășurată  în școlile din municipiul Deva Trimite unui prieten - Hai în echipa mea! - o campanie de informare despre riscurile consumului de droguri, desfășurată  în școlile din municipiul Deva

publicat de AdministrAtor in Marti , 9 Aprilie 2019, 10:34

Hai în echipa mea! - o campanie de informare despre riscurile consumului de droguri, desfășurată în școlile din municipiul Deva

Primăria Municipiului Deva, Direcția Poliția Locală Deva și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara derulează etapa a doua a proiectului educațional ,,Hai în echipa mea!", care se va încheia la 1 iulie 2019.

Scopul proiectului este desfășurarea de activități de informare, educare și conștientizare a elevilor de gimnaziu (clasele V-VIII) din unitățile de învățământ din municipiul Deva, cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri (canabis, inhalanți, NSP).

Cei aproape 800 de elevi din ciclul gimnazial de învățământ participă la acțiuni informative, primesc pliante cu detalii despre efectele consumului de droguri și află că un stil de viață sănătos este cea mai bună alternativă la consumul de substanțe interzise.

Tinerii sunt informați și despre cum poți să îți ajuți prietenii dacă aceștia au făcut greșeala de a consuma droguri dar și despre locul unde poți găsi ajutor și consiliere profesională în acest domeniu. Vestea bună este participarea activă și interesul dezvoltat al elevilor la activitățile din acest proiect.

Calendarul proiectului „Hai în echipa mea!" cuprinde și programe de petrecere a timpului liber, activități sportive, meciuri de fotbal și un minicampionat de final cu premii.

Școlile cuprinse în acest proiect educațional sunt: Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria" Deva, Liceul cu Program Sportiv ,,Cetate" Deva, Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna" Deva, Colegiul Național ,,Decebal" Deva, Liceul Tehnologic ,,Transilvania" Deva, Liceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu" Deva, Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță" Deva și Liceul Teoretic ,,Teglas Gabor" Deva.

Proiectul educațional desfășurat în școlile devene este susținut financiar de Primăria Municipiului Deva, care împreună cu celelelalte instituții implicate doresc să se asigure că elevii înțeleg că sănătatea lor și viitorul lor este în pericol atunci când aleg să consume droguri.

Efectele periculoase ale drogurilor

Drogurile creează dependență fizică și psihică, afectează organismul, provoacă halucinații, boli mintale, tonusul muscular este diminuat, scade capacitatea de concentrare și de a învăța etc. Odată cu consumul de droguri se înmulțesc și infracțiunile.

Studiile de specialitate arată că tinerii care fumează iarbă înainte de vârsta de 15 ani sunt de patru ori mai susceptibili să dezvolte o boală psihotică. Explicația pentru acest lucru este faptul că, în perioada de pubertate, creierul încă se dezvoltă.

Vârsta medie de debut în consumul de droguri din România este de 10-11 ani, iar canabisul este cea mai consumată substanță, conform Agenției Naționale Antidrog.

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii - SUSPENDAT PE PERIOADA STARII DE ALERTA

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.