Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

În atenția deținătorilor/utilizatorilor de bunuri care fac obiectul înscrierii în Registrul agricol!

Exportă PDF - În atenția deținătorilor/utilizatorilor de bunuri care fac obiectul înscrierii în Registrul agricol! Tipăreşte pagina - În atenția deținătorilor/utilizatorilor de bunuri care fac obiectul înscrierii în Registrul agricol! Trimite unui prieten - În atenția deținătorilor/utilizatorilor de bunuri care fac obiectul înscrierii în Registrul agricol!

publicat de AdministrAtor in Joi , 16 Ianuarie 2020, 15:52

În atenția deținătorilor/utilizatorilor de bunuri care fac obiectul înscrierii în Registrul agricol!

Persoanele fizice și juridice care au în proprietate/folosință terenuri agricole sau silvice, animale domestice sau sălbatice crescute în captivitate, utilaje și instalații agricole, construcții etc. în municipiul Deva au obligația să le declare la Compartimentul Registrul agricol din cadrul Primăriei Municipiului Deva (Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 16 A, camera 9, parter), în vederea înscrierii acestora în Registrul agricol.

Potrivit Normelor tehnice de completare a Registrului agricol pentru perioada 2020-2024, termenele la care persoanele fizice și juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea în Registrul agricol sunt următoarele:

- 5 ianuarie - 1 martie, pentru datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosință, clădirile cu destinația de locuință, construcțiile-anexă și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură și silvicultură, efectivele de animale din gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale deținute, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produșilor obținuți, a morții ori sacrificării animalelor sau a altor intrări-ieșiri;

- 1 mai - 31 mai, pentru datele privind modul de folosință a terenului, suprafețele cultivate, terenurile necultivate, ogoarele, numărul pomilor în anul agricol respectiv.

Înscrierea datelor în Registrul agricol se face pe baza declarației date pe proprie răspundere de către capul gospodăriei sau, în absența acestuia, de către un alt membru al gospodăriei și a înscrisurilor doveditoare.

Potrivit art. 20 alin. 1 lit. b) din Ordonanța Guvernului nr. 28/2008, nedeclararea la termenele stabilite și în forma solicitată a datelor care fac obiectul Registrului agricol constituie contravenție și se sancționează cu amendă:

- între 100 lei și 500 lei, în cazul persoanelor fizice;

- între 300 lei și 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0254.223.123, de luni până joi - între orele 8:00-16:30 și vineri - între orele 8:00-14:00.

 

Biroul de presă

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.