Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Parcarea Publică din Piața Unirii funcționează de astăzi, în regim cu plată

Exportă PDF - Parcarea Publică din Piața Unirii  funcționează de astăzi, în regim cu plată Tipăreşte pagina - Parcarea Publică din Piața Unirii  funcționează de astăzi, în regim cu plată Trimite unui prieten - Parcarea Publică din Piața Unirii  funcționează de astăzi, în regim cu plată

publicat de AdministrAtor in Luni , 4 Februarie 2019, 11:10

Parcarea Publică din Piața Unirii funcționează de astăzi, în regim cu plată

Consiliul Local al Municipiului Deva a aprobat în ședința din 30 ianuarie 2019, prin HCL nr.13/2019, modificarea regulamentului de organizare și funcționare a Parcării publice situate în Piața Unirii, nr. 8. Parcarea este administrată de Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Deva.

Dacă până acum administrația publică locală nu a perceput nicio taxă, de luni, 4 februarie 2019, cei care doresc să parcheze acolo, vor fi nevoiți să plătească.

Parcarea are sistem de acces cu bariere și este în regim de încasare la ieșire. Conducătorul auto va intra în posesia unui tichet, eliberat automat la intrarea în parcare. Taxarea se va face la casieria aflată la ieșirea din Parcare, prezentând casierului tichetul, pentru a fi scanat. Plata se va face în funcție de durata de staționare a autovehiculului.

Staționarea sau parcarea autovehiculelor se face doar pe sectoarele semnalizate cu marcaje rutiere.

În ceea ce privește tarifele de parcare, primele 15 minute sunt gratuite. Apoi, primele două ore se vor taxa la 2 lei/oră. După cele două ore de staționare, tariful scade la 1leu/oră. Dacă pierdeți tichetul de parcare, taxa suplimentară pentru eliberarea unui nou tichet este de 50 de lei.

În cazul în care durata de parcare a mașinii depășește 5 zile, tariful majorat este de 50 de lei pe zi.

Persoanele cu handicap sau reprezentanții legali ai acestora, pot beneficia la cerere de un card-legitimație pentru un loc de parcare gratuit.

Parcarea publică este destinată doar pentru mașinile fără remorcă, cu masa maximă autorizată de 2500 de kg. În incinta parcării se va circula cu viteza de maximum 10 km/oră, cu luminile de întâlnire aprinse și cu respectarea semnificației indicatoarelor montate în incintă.

Constituie contravenții și se sancționează cu amendă între 100-500 de lei: ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap a locurilor aflate în dreptul căilor de acces în Parcare, unde se împiedică intrarea mijloacelor de intervenție în cazul unor incendii, calamități sau urgențe; ocuparea spațiului cu vehicule expuse pentru vânzare etc.

Sunt exceptate de la plată motoretele, motocicletele, bicicletele și autovehiculele anumitor instituții publice sau persoane fizice precum: Salvare, SMURD, Pompieri, Poliția Locală, Jandarmeria, MapN, Primăria Deva etc., atunci când este necesară parcarea în cazul situațiilor de urgență.

Regulamentul detaliat de organizare și funcționare a parcării publice din Piața Unirii, nr. 8 din Deva poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Deva.

Detalii la:

http://www.primariadeva.ro/hotarari-2019/hotararea-nr-13-privind-modificarea-hotararii-consiliului-local-nr-197-2018-privind-aprobarea-regulamentului-de-organizare-si-func-539-ionare-a-parcarii-publice-situate-in-municipiul-deva-pia-539-a-unirii-nr-8?fbclid=IwAR3L4OqtqmSyuVkxp0xPcQwvub1XwNkChdKgrQzea57YFMfmF5q_CxEH2jU

http://www.primariadeva.ro/hotarari-2018/hotararea-nr-197-privind-aprobarea-regulamentului-de-organizare-si-func-539-ionarea-parcarii-publice-situata-in-municipiul-deva-pia-539-a-unirii-nr-8?fbclid=IwAR1pifztz9Xu70BO-QZpxXasDEWNA27icCMxmnU-2INbGyIJkVLJukYUMdc

Parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24 și este supravegheată video.

 

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

 

 

 

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii - SUSPENDAT PE PERIOADA STARII DE ALERTA

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.