Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Peste 4,5 milioane de euro pentru amenajarea centrului istoric al Devei!

Exportă PDF - Peste 4,5 milioane de euro pentru amenajarea centrului istoric al Devei! Tipăreşte pagina - Peste 4,5 milioane de euro pentru amenajarea centrului istoric al Devei! Trimite unui prieten - Peste 4,5 milioane de euro pentru amenajarea centrului istoric al Devei!

publicat de AdministratoR in Luni , 28 Octombrie 2019, 14:35

Peste 4,5 milioane de euro pentru amenajarea centrului istoric al Devei!

Am semnat astăzi, la Timișoara, contractul de finanțare din fonduri europene a Proiectului ,,Amenajare zonă pietonală centrul istoric", proiect cuprins în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Deva 2014-2023 şi în Planul de mobilitate urbană 2016 - 2030.

Am depus documentația pentru solicitarea de finanțare în luna ianuarie a acestui an iar după desfășurarea tuturor etapelor de evaluare ale proiectului acesta a fost selectat pentru finanțare și astăzi am semnat contractul de finanțare, la sediul ADR Vest din Timișoara.

A fost un efort de echipă, încununat de succes, drept pentru care le mulțumesc public tuturor colegilor din Primăria Deva care au participat la realizarea proiectului!

Valoarea totală a proiectului este 21.875.241,80 lei (echivalent a 4.595.639,03 euro), din care valoarea asistenței nerambursabile solicitate 20.130.256,22 lei (echivalent a 4.229.045,42 euro) iar valoarea cofinanțării Municipiului Deva este de 1.744.985,58 lei (echivalent a 366.593,61 euro).

Perioada de implementare a proiectului: octombrie 2019 - iunie 2022.

Perioada de execuție a lucrărilor și recepția la terminarea lucrărilor este de 18 luni.

Proiectul urmărește în principal reducerea emisiilor de carbon în municipiul Deva prin amenajarea zonei pietonale centrul istoric, obiectiv care se va realiza prin:
• Extinderea zonei pietonale, ceea ce va conduce la îmbunătățirea condițiilor de mediu și a calității vieții cetățenilor
• Atragerea cetățenilor către mersul pe jos şi diminuarea gradului de utilizare al autovehiculelor în această zonă
• Eliminarea parcărilor neregulamentare din aria de proiect
• Restricționarea traficului rutier în centrul istoric
Descrierea investiției

Spațiul urban cuprins între Piața Unirii şi tronsonul din centrul istoric al Bulevardului 1 Decembrie 1918 este consacrat circulației pietonale şi carosabile, zone verzi şi amplasamente de monumente de for public.

Pentru reducerea emisiilor de CO2 şi punerea spaţiului în valoare, se va realiza un paviment general unitar pentru zonele preponderent pietonale, amenajări peisagistice a spaţiilor verzi existente şi nou propuse, dotarea cu sistem de irigare a spaţiilor verzi amenajate, dotarea cu iluminat public adecvat, soluţionarea colectării apelor pluviale. Se va instala şi un sistem de reducere a circulaţiei în zona centrală pentru eliminarea traficului excedentar în perimetrul proiectului.

În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi.

În cadrul Axei prioritare 4 a Programului Operaţional Regional 2014-2020, municipiul Deva va mai semna în perioada următoare încă trei contracte de finanţare pentru 3 proiecte care au fost acceptate la finanţare şi care sunt în verificare finală la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Aceste proiecte sunt:

• Regenerarea fizică, economică și socială a comunității marginalizate Zona Streiului și crearea unui centru de zi pentru servicii de asistență comunitară - valoarea totală a proiectului este de 21.873.592,40 lei (echivalent a 4.604.967 euro)

• Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale preșcolare la Grădinița cu Program Normal nr. 2, Deva, Aleea Salcâmilor - valoarea totală a proiectului este de 2.949.805,74 lei (echivalent a 621.012 euro)

• Reabilitarea și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului Tehnic ,,Transilvania" din Municipiul Deva - valoarea totală a proiectului este de 6.322.896,61 lei (echivalent a 1.331.136 euro)

Deva se dezvoltă, pas cu pas, în fiecare zi!

Nicolae- Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

 

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii - SUSPENDAT PE PERIOADA STARII DE ALERTA

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.