Primăria

Date contact

Informatii de interes public - Legea 544 / 2001

Consiliul Local

Informatii de interes public

Timp liber

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Inchide

Trimite unui prieten

Traseu pentru bicicliști și trotuare amenajate pe bani europeni la Deva!

Exportă PDF - Traseu pentru bicicliști și trotuare amenajate pe bani europeni la Deva! Tipăreşte pagina - Traseu pentru bicicliști și trotuare amenajate pe bani europeni la Deva! Trimite unui prieten - Traseu pentru bicicliști și trotuare amenajate pe bani europeni la Deva!

publicat de AdministrAtor in Marti , 4 August 2020, 11:33

Traseu pentru bicicliști și trotuare amenajate pe bani europeni la Deva!

Municipiul Deva va avea încă 3 km de pistă de biciclete construită cu bani europeni, precum și trotuare reabilitate pe Bulevardele Decebal și 22 Decembrie.

Am scos la licitație contractul de elaborare a documentației tehnico-economice (faza PT+DE+DTAC+DTOE), caiete de sarcini, verificare proiect, documentații pentru avize și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul ,,Construirea traseului pentru bicicliști pe Bulevardul Decebal, Bulevardul 22 Decembrie și zona adiacentă" din municipiul Deva.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Pistele pentru biciclete vor avea o lungime de 2990 de metri și vor fi amenajate pe sectoarele de infrastructură: Bulevardul Decebal și Bulevardul 22 Decembrie (între Bulevardul Decebal și Bulevardul Nicolae Bălcescu).
Vor exista și stații de închirere biciclete care vor fi amplasate pe Bulevardul Decebal - în apropierea intersecției cu Bulevardul Iuliu Maniu și pe Bulevardul 22 Decembrie - în apropierea intersecției cu Bulevardul Nicolae Bălcescu.
Această investiție este inclusă în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Deva, cu scopul de a contribui la îndeplinirea obiectivelor strategice:
 Siguranță și securitate - îmbunătățirea percepției populației în ceea ce privește siguranța circulației, inclusiv prin creșterea siguranței pietonilor și bicicliștilor
 Mediu sănătos - reducerea poluării atmosferice, reducerea poluării fonice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din traficul rutier motorizat, creșterea utilizării modurilor de transport alternative și a transportului public
 Calitatea mediului urban - regenerarea urbană a spațiului public prin extinderea zonelor pietonale și a pistelor de biciclete
Valoarea totală a contractului de finanțare este 15.923.832,74 lei cu TVA.

Investiția include: construire piste pentru bicicliști, reabilitare/construcții trotuare, achiziționarea și instalarea de rastele pentru parcarea bicicletelor, achiziționarea și instalarea de camere de supraveghere video pentru parcarea bicicletelor, achiziționarea și instalarea sistemului de închiriere biciclete (inclusiv biciclete), instalarea echipamentelor pentru contorizarea numărului de pietoni/bicicliști care utilizează pista și spațiul pietonal nou creat dar și acțiuni de conștientizare a populației cu privire la avantajele/beneficiile utilizării modurilor nemotorizate de transport.

Mersul pe bicicletă este din ce în ce mai popular, iar studiile arată o evoluție a cererilor pentru închirierea și folosirea bicicletelor.
Implementarea unui sistem de transport accesibil și sigur, conduce la o dezvoltare echilibrată a tuturor modurilor de transport și susține creșterea calității vieții cetățenilor.

Nicolae-Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

Înapoi la Ştiri şi evenimente

Servicii online

Consultă datorii online

Consulta online taxele și impozitele locale   (accesează cu Internet Explorer)   sau contactati-ne la adresa informatica@primariadeva.ro.       
 

Programare on-line casatorii - SUSPENDAT PE PERIOADA STARII DE ALERTA

PROGRAMARE on-line transcriere acte de stare civilă

PROGRAMARE on-line - cartea de identitate

Cereri şi formulare tip

Aici găsești formularele de care ai nevoie

Rezultate sondaje de opinie

Rezultate sondaje de opinie efectuate de către Primăria Deva.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica a Municipiului Deva

Transmitere LIVE sedinte de consiliu

Autorizaţii tonaj

Internet gratuit in zone publice

Deva24 SESIZARI

Sesizari

.