Primăria Municipiului Deva s-a înscris în Programul Rabla Local 2023

Primăria Municipiului Deva s-a înscris vineri, 21 aprilie 2023, în Programul “Rabla Local” derulat de Administrația Fondului de Mediu (AFM). A fost depusă cererea de înscriere și documentația necesară.

Această primă etapă este dedicată Primăriilor, urmând ca AFM să lanseze cea de-a doua etapă dedicată înscrierii persoanelor fizice, tot pe aceeași platformă digitală a AFM, unică la nivel național.  

Înscrierea persoanelor fizice pe platforma AFM 

După încheierea contractelor de delegare între AFM şi primării şi publicarea pe site-ul www.afm.ro a listei cu primăriile care au încheiat contracte de delegare, AFM va lansa deschiderea sesiunii de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice şi sumele alocate.
O să vă ținem la curent cu momentul lansării apelului de înscriere. 

IMPORTANT! Proprietarii persoane fizice care vor să renunțe la maşinile mai vechi de 15 ani, trebuie să aştepte anunţul de deschidere din partea AFM şi de-abia apoi , se pot înscrie prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie exclusiv de AFM. 

Finanţare pentru 1.000 de autovehicule uzate în Municipiul Deva 

Municipiul Deva a solicitat AFM finanţare pentru un număr de 1.000 de autovehicule, numărul maximum pentru care se putea accesa acest program, raportat la numărul de locuitori ai municipiului.
Bugetul total al programului „Casarea autovehiculelor uzate din Municipiul Deva" pentru anul 2023 este de 3.000.000 lei, cu o cofinanţare de la bugetul local de 600.000 lei. 

3.000 de lei pentru maşinile mai vechi de 15 ani

Proprietarii vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul sumei de 3.000 de lei. Din totalul stimulentului pentru casare, 2.400 de lei vor fi suportaţi din bugetul AFM, iar restul de 600 de lei din bugetul local. 
În cadrul programului Rabla Local, proprietarii nu sunt obligaţi să folosească stimulentul primit pentru cumpărarea unei alte mașini aşa cum se întâmplă în cazul programului Rabla desfăşurat la nivel naţional. 

Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat
 

Afișat la data de 27.04.2023

ULTIMA ZI de plată a chiriilor, ratelor și taxelor comune, la casieria DAS Deva!

Direcția de Asistență Socială Deva aduce la cunoștința chiriașilor din locuințele sociale și camerele de cămin, locuințele ANL și locuințele construite din fondurile statului că marți, 30 mai 2023 este ultima zi operațională a lunii pentru încasări și plăți în numerar.

În ultima zi lucrătoare a lunii (miercuri, 31 mai 2023), casieria DAS Deva NU va efectua operațiuni de încasări și plăți, ci doar operațiuni de închidere de lună și situația creanțelor și debitelor pentru imobilele din fondul locativ aflat în proprietatea Municipiului Deva.

Pentru evitarea penalităților care se aplică în cazul întârzierii la plata chiriilor, ratelor și taxelor comune, Direcția de Asistență Socială Deva recomandă chiriașilor efectuarea plăților în numerar până marți, 30 mai 2023, ora 15:00.

DE REȚINUT! Programul de lucru cu publicul al casieriei DAS Deva este de luni până joi – între orele 8:30–11:00 și 12:30–15:00 și vineri – între orele 8:30–11:00.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0755.878.599 și 0254.218.030 / Tasta 6 (Casierie), în timpul programului de lucru.

Direcția de Asistență Socială Deva administrează, în prezent, un număr de 657 de locuințe sociale și 137 de locuințe ANL, situate în 20 de imobile. De asemenea, alte 46 de locuințe ANL (apartamente și garsoniere) sunt achiziționate de chiriași, cu plata în rate.

Direcția de Asistență Socială Deva
 

Afișat la data de 26.05.2023

Campania educațională ,,Hai în echipa mea!” a ajuns la final - 26.05.2023

Elevi de la școli din municipiul Deva au fost implicați în proiectul educațional - ,,Hai în echipa mea!”, aflat la a cincea ediție.

Școlile implicate în acest proiect educațional au fost: Colegiul Național ,,Decebal" Deva, Liceul Tehnologic ,,Transilvania" Deva, Liceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu" Deva, Liceul Teoretic ,,Teglas Gabor” Deva, Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva și Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” Deva.

Calendarul campaniei a cuprins programe de petrecere a timpului liber, activități sportive, meciuri de fotbal, acțiuni la care elevii au fost informați că un stil de viață sănătos este cea mai bună alternativă la consumul de substanțe interzise.

,,Hai în echipa mea!” a fost o campanie de informare a elevilor din clasele a VII-a din toate unitățile de învățământ din municipiul Deva, despre riscurile consumului de droguri.

Campania s-a încheiat cu minicampionat de fotbal cu premii.
Competiția s-a desfășurat între cele șase școli.

Locul I a fost câștigat de echipa Liceului Teoretic ,,Teglas Gabor” Deva, locul II de echipa de la Colegiul Național ,,Decebal" Deva și locul III de echipa Liceului Tehnologic ,,Transilvania" Deva.

Toți participanții la minicampionatul de fotbal au primit din partea organizatorilor mingi, medalii, diplome și cupe.

Campania a fost derulată de Primăria Municipiului Deva, Direcția Poliția Locală Deva și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

 

Afișat la data de 26.05.2023

Anunț - 1 Iunie la Deva - Fii și tu SUPER EROU!

1 Iunie la Deva - Fii și tu SUPER EROU!


Primăria Municipiului Deva, CSM Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva organizează de 1 Iunie o serie de activități distractive.

Pentru că ne dorim să încurajăm un stil de viață sănătos și activ pentru copii, în timp ce se distrează și socializează cu alți copii,  Bulevardul 1 Decembrie 1918 va fi locația perfectă pentru a sărbători ziua de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, prin sport.

Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt: LPS ,,Cetate” Deva, AlerT în Deva, ACS Crossover Deva, Asociația Badminton Club Deva, Taekwon-do Lupii Deva, ACS Lupii Deva, Decathlon, Clubul de voluntariat OrthoCaffe, Asociația ,,Inimi Generoase”, Asociația Decebal Airsoft Club Deva, BIG FM, Crucea Roșie Română, Asociația Tenis Club Deva, O bicicletă pe zi și Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara.

Te așteptăm, de la ora 10:30, să te distrezi alături de noi, iar la sfârșitul activităților să devii SUPEREROU. Pașaportul de SUPEREROU te așteaptă să-l revendici de la voluntarii evenimentului!

Există o multitudine de activități sportive pe care le puteți alege în funcție de preferințele voastre. Puteți juca fotbal, baschet, volei, tenis, teqball sau badminton.
În plus, activitățile precum dansul - FLASHMOB, demonstrație  taekwon-do, parcurs aplicativ, airsoft, crosul SUPEREROILOR, parada bicicliștilor  sau pictura sunt la fel de distractive și benefice pentru copii.
Bucurați-vă de fiecare moment!
Ascultați-vă limitele și acordați-vă odihna necesară după efort fizic. Important este să vă simțiți bine și să vă distrați.

Programul zilei de 1 Iunie:

     Locație: Bulevardul  1 DECEMBRIE 1918

Ora 10:30 – START ACTIVITĂȚI
Parcursuri aplicative, tenis, volei, fotbal, badminton
ORA 11:30 – DEMONSTRAȚIE DE TAEKWON-DO
ORA 12:00 – FLASHMOB – Îmbracă-te cu un tricou alb!
ORA 12:30 – CROSUL SUPEREROILOR, înscrie-te și tu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNOLljl1xcivw0pJKS9xwYc1jHShdNlXVK8iWLfLLCD2w1XA/viewform

ORA 13:00- PARADA BICICLIȘTILOR
    - traseu pentru persoane care au împlinit vîrsta de 14 ani, înscrie-te și tu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfry4vOmjoMkMIuMO9cbnHWtvTDCAp5MyiF41M6hu83ep3Odg/viewform
    - traseu pentru persoane sub 14 ani – Bulevardul 1 Decembrie 1918 –trafic inchis
ORA 13:10 – Traseu pentru role/trotinete și biciclete

Haideți să sărbătorim Ziua Copilului prin sport și mișcare!
Indiferent de activitatea pe care o alegeți, aveți grijă să fiți în siguranță și să vă distrați împreună.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva
 

Afișat la data de 26.05.2023

Se sistează furnizarea apei în localitatea Deva, în data de 26.05.2023

  • între orele: 09:00 - 12:00. Sistarea afectează strada Aleea Romanilor (bl. 6, 9, 11, 14, 17). Motivul sistării: remediere avarie branșament la bl. 11, sc. 4 de pe str. Aleea Romanilor. Din cauza avariei, în intervalul menționat, pot apărea fluctuații de presiune în zona limitrofă străzilor anunțate.
SC Apa Prod SA  își cere scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumește pentru înțelegere.

 

Afișat la data de 26.05.2023

DAS Deva a modificat condiţiile de găzduire în Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte

Persoanele din municipiul Deva, aflate în situații de dificultate, care realizează venituri mai mari de 2.000 de lei/lună nu mai pot beneficia de serviciile sociale oferite în Adăpostul de urgență pe timp de noapte – conform noului Regulament de organizare și funcționare a serviciului social de urgență, aprobat de Consiliul Local Deva, în ședința ordinară de joi, 25 mai 2023.
Documentul aduce modificări și în privința contribuției beneficiarilor Adăpostului, care realizează venituri, precum și a perioadei de acordare a serviciului social.
Astfel, valoarea contribuției ce revine beneficiarilor cu ultimul domiciliu/reședință în municipiul Deva este cuprinsă între 5-20 lei/noapte/persoană, în funcție de nivelul veniturilor realizate – dacă serviciul social este acordat în baza unui contract.
Persoanele care solicită găzduirea pentru o noapte vor plăti o contribuție de 5 lei/noapte/persoană - fără asigurarea celor două mese zilnice, gratuite. Totodată, perioada maximă de găzduire a acestora este de 10 zile pe an (câte 5 zile, într-un interval de 6 luni), iar continuitatea în acordarea serviciului social este condiționată de încheierea unui contract. Excepție de la această prevedere fac persoanele care dovedesc că au depus documentele necesare pentru obţinerea unei cărţi de identitate - la Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva.
Potrivit noului regulament de funcționare a Adăpostului de urgență pe timp de noapte Deva, persoanele din categorii vulnerabile și/sau care se află în tranzit în municipiul Deva și solicită găzduirea pentru o noapte, vor plăti o contribuție de 5 lei/noapte/persoană, fără asigurarea celor două mese zilnice, gratuite.
Documentul mai prevede și categoriile de persoane care nu pot beneficia de serviciul social de urgență al DAS Deva, astfel:
- persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor stupefiante
- persoanele cu boli contagioase sau aflate în episod psihotic
- persoanele care necesită îngrijire medicală permanentă
- persoanele cunoscute ca violente etc.
Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva a găzduit, anul trecut, un număr de 155 de persoane - inclusiv copii minori. Numărul beneficiarilor s-a majorat în sezonul rece, când au fost înregistrate între 18 și 25 de persoane/lună.
În prezent, serviciul social de urgență pentru persoanele fără adăpost găzduiește 10 persoane – potrivit reprezentanților Biroului Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale.
Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva funcționează zilnic, între orele 19:00-7:00, are o capacitate de 30 de locuri și dispune de bucătărie, sală de mese, băi cu dușuri, spații igienico-sanitare, spălătorie, uscătorie și călcătorie, camere de carantinare, cu băi proprii, mobilier și echipamente specifice.
INFORMAȚII SUPLIMENTARE pot fi solicitate la numărul de telefon 0755.878.521 (Biroul Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva
 

Afișat la data de 25.05.2023

COMUNICAT rezultate finale la concursul din 17.05.2023 proba scrisa-Compartiment stare civila

În conformitate cu prevederile H.G.nr. 611 / 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea  și  dezvoltarea  carierei  funcționarilor publici,
         În urma finalizării rezultatelor de către comisia de concurs, stabilită pentru concursul de ocupare a postului vacant corespunzător funcției publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional asistent din cadrul Compartimentului stare civilă din Direcția Publică Locală de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva din subordinea Consiliului local Deva, candidatul a obținut următorul punctaj:
1. Dosar depus cu formular de înscriere nr. 44877 / 25.04.2023– ADMIS
Punctaj proba scrisă: 82,00 puncte
Punctaj interviu: 79,33 puncte
Punctaj final: 161,33 puncte
Rezultatul final: ADMIS
         Conform art. 60 alin. (3) al H.G. nr. 611 / 2008 si art. 618 alin. (14) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, punctajul minim pentru promovarea fiecărei probe este 50 de puncte, în cazul concursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor publice de execuție.
Ca urmare, la concursul de ocupare a postului vacant corespunzător funcției publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional asistent din cadrul Compartimentului stare civilă al Direcției Publice Locale de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva din subordinea Consiliului local Deva, candidatul a fost declarat:
1. Dosar depus cu formular de înscriere nr. 44877 / 25.04.2023– ADMIS
Anghe Oana Maria - Consilier, Serviciul resurse umane - secretar al comisiei de concurs
Afișat la data de 25 mai 2023.
 

Afișat la data de 25.05.2023

ANUNŢĂM demararea Etapei 2 - etapa elaborării propunerilor P.U.Z. şi R.L.U. aferent, de informare şi consultare a publicului cu privire la documentatia PUZ ,,LOCUINŢĂ ŞI ÎMPREJMUIRE”

În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 2.701 din 30.12.2010 pentru aprobarea Metodologiei de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului si de urbanism, potrivit H.C.L. nr. 72/26.03.2019 privind ,,Regulamentul Local de implicare a publicului in elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism si amenajarea a teritoriului’’, a Legii nr. 350 din 06.07.2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul (actualizată), vă solicităm publicarea pe site-ul şi avizierul Primăriei Deva a următoarei documentaţii de urbanism:

ANUNŢĂM demararea Etapei 2 - etapa elaborării propunerilor P.U.Z. şi R.L.U. aferent, de informare şi consultare a publicului cu privire la documentatia:

  •  PUZ ,,LOCUINŢĂ ŞI ÎMPREJMUIRE”
  • Beneficiar: Rotaru Daniel Ion și Rotaru Onuța Gabriela;
  • Amplasament: Municipiul Deva, strada Garofiței, nr. 4, cf. Nr. 79920;
  • Proiectant: S.C. Brilaco Proiect Design S.R.L., coordonator RUR arhitect Pop Oliviu.

Documentaţia poate fi consultată pe site-ul Primăriei municipiului Deva: www.primariadeva.ro, Servicii Publice, Dezvoltare urbană, Informare şi consultare-Documentaţii de urbanism şi amenajare a teritoriului, în perioada 25.05.2023 – 14.06.2023.    
Observaţiile vor putea fi transmise în scris la sediul Primăriei municipiului Deva - Compartiment Centrul de Informare a Cetăţeanului, prin poştă, pe adresa Primăriei municipiului Deva, Piaţa Unirii, nr.4, sau pe adresa de e-mail urbanism@primariadeva.ro, până în data de 14.06.2023.
Publicul este invitat să participe la întâlnirea cu iniţiatorul şi elaboratorul documentaţiei în data de 09.06.2023, ora 12:00, la sediul Primăriei municipiului Deva.
 
 

Afișat la data de 24.05.2023

Anunț - Medicii de familie au un rol crucial pentru sănătatea noastră!

Medicii de familie au un rol crucial pentru sănătatea noastră!

Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea a fost astăzi, 24 mai 2023, gazda unei întâlniri de lucru între conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara și medicii de familie din municipiul Deva.

Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Deva.

Discuțiile s-au axat pe problemele semnalate de medicii de familie, sistemul informatic, sistemul logistic de care au nevoie, despre cum se poate îmbunătăți activitatea medicilor de familie cu sprijinul Casei de Sănătate, a spitalului și administrației publice locale.
Totul pentru creșterea calității serviciilor medicale pentru pacienți.

Medicii au fost informați că, în perioada următoare, vor fi încheiate protocoale legate de asistența comunitară, și în acest sens, colegii de la Direcția Asistență Socială îi vor contacta.

Medicii de familie trebuie să acopere toată patologia umană, trebuie să stabilească un diagnostic, să intervină în urgențe medico-chirurgicale, să supravegheze pacienții cronici și pe cei aflați în faze terminale, să prescrie tratament și să urmărească evoluția pacientului sub tratamentul respectiv, să recomande reevaluarea pacientului de către un alt specialist sau internarea în spital etc..

Dacă toți factorii implicați vor avea o colaborare bună, eficientă, devenii vor avea șansa unei vieți mai sănătoase.

Primarul Nicolae-Florin Oancea i-a asigurat că atât el cât și colegii din Primărie sunt parteneri deschiși și onești și au disponibilitatea de a soluționa orice problemă ar putea apărea, legat de administrația publică locală.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Afișat la data de 24.05.2023

Anunț - Trafic rutier închis temporar, de Ziua Eroilor, pe strada Călugăreni

Trafic rutier închis temporar, de Ziua Eroilor, pe strada Călugăreni din Deva

Ceremonialul militar organizat de ,,Ziua Eroilor” aduce restricții de circulație în zona Cimitirului Eroilor din municipiul Deva.
Astfel, joi, 25 mai 2023, între orele 11:30 – 13:00, circulația rutieră va fi închisă pe strada Călugăreni – pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Eroilor și străzile Scoruș și Nucilor, din municipiul Deva, ca urmare a desfășurării evenimentului ”Ziua Eroilor”.

Primăria Municipiului Deva face apel la toți participanții la traficul rutier să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva
 

Afișat la data de 24.05.2023

Comunicat finalizare concurs in regim contractual - 18 mai 2023 - proba practica

       Vă facem cunoscut că în urma finalizării concursului organizat în data de 18 mai 2023 - proba practică pentru ocuparea postului de execuție vacant în regim contractual de Muncitor necalificat, treapta I din cadrul Biroului administrare baze agrement al Serviciului baze agrement din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Deva, candidatul a obţinut următoarele punctaje și a fost declarat după cum urmează:


Dosar înregistrat sub nr. 45853 / 27.04.2023 – ADMIS
Proba practică - 89,66 puncte
Proba interviu – 64,00 puncte
Punctaj final – 76,83 puncte


     Conform art. 47, alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.336 / 2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, se consideră admis la concursul pentru ocuparea unui post vacant/temporar vacant candidatul care a obţinut cel mai mare punctaj dintre candidaţii care au concurat pentru acelaşi post, cu condiţia ca aceştia să fi obţinut punctajul minim necesar.
                 

            Secretar al comisiei de concurs Dabija Rodica – Consilier –  Serviciul resurse umane

Afișat la data de 24 mai 2023.
 

Afișat la data de 24.05.2023

A N U N Ț - Legea fondului funciar

Primăria municipiului Deva aduce la cunoștința locuitorilor municipiului Deva, că potrivit Legii nr.123/2023 de modificare și completare a Legii fondului funciar nr.18/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, deţinătorii sau moştenitorii acestora care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producţie, nu au predat sau nu li s-au preluat la stat terenurile prin acte translative de proprietate pot solicita, la cerere, comisiei judeţene emiterea titlului de proprietate.

În termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a Legii nr.123/2023, respectiv 19 mai 2023, deţinătorii sau moştenitorii terenurilor, pot depune cerere personal sau prin poştă, cu confirmare de primire, pentru emiterea titlului de proprietate, la primăria localităţilor în a cărei rază teritorială se află terenul.

Persoanele interesate pot consulta și descărca următoarele documente:

  • Model Cerere formulată în temeiul art.27 alin.21 din Legea fondului funciar nr.18/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum acest articol a fost modificat prin Legea nr.123/2023
   
  • Conținutul documentației care se întocmește de către comisia locală și care se înaintează comisiei județene în vederea analizării propunerilor de validare
     

Afișat la data de 24.05.2023