image

Orașe înfrățite

SZIGETVAR - UNGARIA

SZIGETVAR - UNGARIA

Actul de înfrăţire s-a semnat în data de 15 martie 2001.

Szigetvar este un orăşel cu doar 12.000 de locuitori, situat la aproximativ 30 kilometri vest de oraşul Pecs.
Înfrăţirea municipiului Deva cu oraşul Szigetvar are ca scop o mai bună cunoaştere reciprocă, precum şi întărirea relaţiilor de prietenie între poporul maghiar şi cel român.
În fiecare an în luna septembrie se organizează serbările oraşului , ocazie cu care este comemorat eroul lor, Miklos Zriny.
Oraşul Szigetvar este de asemenea cunoscut datorită băilor termale. Apele termale sunt pline de săruri minerale şi metale nobile. Sunt ideale daca esti în căutarea sănătăţii sau doar a relaxării fizice şi mentale. Băile termale urmează a fi modernizate. Aici se va construi un complex asemănător cu Aqua Land-ul care urmeaza a fi realizat în municipiul Deva. Reprezentanţii celor două localităţi au avut un schimb de idei în ceea ce priveşte realizarea celor două proiecte.

 
CIVITAS INVICTA - orașul cel mai eroic
O expoziție modernă, interactivă, se deschide la Castelul Szigetvár, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.
Orașul Szigetvár a implementat acest proiect. Este o parte integrată a Programului Operațional Széchenyi Sud-Daniubian, aceasta a fost depus pentru "Dezvoltarea serviciilor și atracțiilor turistice ", inclus în categoria "Dezvoltare Turistică de moșteniri istorice și culturale". Beneficiarul a primit 300.000.000 HUF subvenție nerambursabilă.
Noua expoziție prezintă în mod corespunzător importanța serviciului militarir al Szigetvárului și asaltul. Cu ajutorul tehnologiei digitale vizitatorii pot vedea o expoziție modernă și interactivă.
Cladirea proaspăt renovată asigură experiențe unice pentru vizitatorii noștri. Valoroasa colecție arheologică care este acum in curs de restaurare, va fi plasată în muzeu. Să sperăm că nu doar turistii, ci și locuitorii orașului Szigetvár vor aprecia aceste noutăți.
Partea relevantă a proiectului sunt ținutele interactive și arsenalul de colecție. Acestea vor servi evenimentelor culturale ale cetăților, dincolo de ideea de "Castelul Viu". Data estimată a deschiderii oficiale a expozitiei este la sfârșitul lunii iulie 2015, astfel încât după evenimentul de deschidere oricine poate vizita muzeul renovat. Dar turistul nu va fi fără experiență înainte de deschidere, deoarece păstrătoriă de tradiții ai Castelului le vor da posibilitatea de a petrece ore de neuitat în castelul de Szigetvár.

Site-ul oficial al oraşului Szigetvar.

330152 Deva, Piața Unirii nr. 4
0254 / 213435 / 232310 / 218579 / 234651
fax: 0254 / 226176
© Primăria Deva 2022-2024, Toate drepturile rezervate