image

COMUNICATE ŞI ANUNȚURI PUBLICE

DAS Deva a majorat perioada de găzduire în Adăpostul de urgență pe timp de noapte!

10.01.2023
Persoanele fără adăpost, precum și alte categorii de persoane aflate în dificultate, din municipiul Deva, vor putea beneficia, timp de aproape 6 luni, de serviciile sociale oferite de Adăpostul de urgență pe timp de noapte, după ce Direcția de Asistenă Socială Deva a majorat, de anul acesta, perioada de găzduire în centru - de la 60 de zile/an la 180 de zile/an, cu posibilitatea de prelungire, în urma evaluării cazului și în funcție de locurile disponibile.
În același timp, a fost majorată și perioada de găzduire a persoanelor aflate în tranzit în municipiul Deva – de la o zi, la 5 zile, cu mențiunea că acestea nu beneficiază de cele două mese zilnice, gratuite, oferite persoanelor cu domiciliul sau reședința în municipiul Deva.
Majorarea perioadei de găzduire în Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva a fost aprobată de Consiliul Local Deva în ultima ședință ordinară de anul trecut, prin Hotărârea nr. 538/20022, care prevede modificarea Regulamentului de organizare și funcționarea a serviciului social acordat de DAS Deva.
Noul regulament aduce modificări și în privința modalității de acordare a serviciilor sociale în cadrul Adăpostului de urgență pe timp de noapte Deva. Astfel, persoanele care realizează venituri vor putea beneficia de găzduirea în centru cu plata unei contribuții între 5 lei/noapte și 25 lei/noapte, în funcție de nivelul veniturilor.
Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva a găzduit, anul trecut, un număr total de 155 de persoane (inclusiv copii minori). Numărul beneficiarilor a crescut în perioada sezonului rece, când au fost înregistrate între 18 și 25 de persoane/lună. Mai mult de jumătate din totalul acestora au beneficiat de serviciul social în baza unui contract pe perioadă determinată, iar alte 49% au fost găzduite timp de o noapte, în baza unei solicitări scrise.
În prezent, serviciul de urgență pentru persoanele fără adăpost al DAS Deva găzduiește 20 de persoane – potrivit datelor centralizate de Biroul Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale.
Adăpostul de urgență pe timp de noapte funcționează zilnic, între orele 19:00-7:00, are o capacitate de 30 de locuri (în 10 camere, cu câte 2, 3 sau 5 paturi) și dispune de bucătărie, sală de mese, băi cu dușuri, spații igienico-sanitare, spălătorie, uscătorie și călcătorie, camere de carantinare, cu băi proprii, mobilier și echipamente specifice. Persoanele găzduite în centru beneficiază, în baza contractului, de două mese gratuite/zi (cină și mic dejun), asigurarea igienei personale și a îmbrăcămintei, asigurarea hainelor de schimb pe timpul nopții, asistență socială, juridică și psihologică etc.
INFORMAȚII SUPLIMENTARE cu privire la categoriile de persoane care pot beneficia de serviciul social Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva, condițiile de acces în centru, drepturile și obligațiile beneficiarilor și condițiile de încetare a serviciilor sociale pot fi consultate în Hotărârea Consiliului Local nr. 538/20022, disponibilă pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Consiliul Local (link: https://www.primariadeva.ro/images/uploads/hotarari/538.pdf) sau la numărul de telefon 0755.878.521 ((Biroul Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Direcția de Asistență Socială Deva
 

330152 Deva, Piața Unirii nr. 4
0254 / 213435 / 232310 / 218579 / 234651
fax: 0254 / 226176
© Primăria Deva 2022-2024, Toate drepturile rezervate