image

COMUNICATE ŞI ANUNȚURI PUBLICE

Lucrările la reabilitarea termică a blocului 8 de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva se apropie de final

26.01.2023
Lucrările de reabilitare termică a Blocului 8 de pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva sunt realizate în proporție de peste 90%. În luna februarie a acestui an vor fi montate lifturile.
 
Principalele lucrări executate la acest bloc au fost: înlocuirea tâmplăriei, închideri de balcoane, termoizolare suprafețe opace, termohidroizolare a acoperișului tip terasă, termoizolare a planșeului peste subsol etc.

Reabilitarea celor trei scări de bloc este realizată cu fonduri europene, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, care în vedere o utilizare mai atentă a resurselor pentru a contribui în mod semnificativ la realizarea de economii și la creșterea economică.

Cele 98 de apartamente și spațiile comerciale de la parter și mezanin trec la o clasă energetică superioară. Confortul termic este îmbunătățit iar facturile la energie mai mici.
Valoarea contractului de finanțare pentru acest proiect este de aproximativ 860 de mii de euro.

Lucrările de reabilitare termică a blocului M2 de pe Aleea Crizantemelor sunt finalizate și urmează încheierea procesului verbal de recepție la finalizarea lucrărilor. La Blocul M1 de pe Aleea Crizantemelor continuă lucrările de creștere a eficienței energetice.

Reabilitarea termică a blocurilor înseamnă reducerea facturii de întreţinere pe perioada iernii cu un procent de aproape 40%.
Pe timp de vară, locuinţele izolate asigură confortul termic fără cheltuieli suplimentare pentru aerul condiţionat.

Așteptăm toate asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit.
Mai multe detalii și suportul necesar puteți primi de la Serviciul Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva.
Persoane de contact: Marineta Popovici, Mariana Miha și Dorina Popoviciu, telefon 0254.233800 și e-mail: programe.dezvoltare@primariadeva.ro.

Nicolae-Florin Oancea
Primarul Municipiului Deva


 

330152 Deva, Piața Unirii nr. 4
0254 / 213435 / 232310 / 218579 / 234651
fax: 0254 / 226176
© Primăria Deva 2022-2024, Toate drepturile rezervate