image

COMUNICATE ŞI ANUNȚURI PUBLICE

Activități interactive pentru învățare, destinate copiilor din familii defavorizate

24.02.2023
Mai multe acțiuni, proiecte și programe, destinate copiilor defavorizați din familiile supuse riscului de excluziune și marginalizare socială, din municipiul Deva, vor fi organizate, lunar, de Asociația Alert Deva și Direcția de Asistență Socială Deva, în cadrul unui parteneriat aprobat de Consiliul Local în ședința ordinară de joi, 23 februarie 2023.
Activitățile vor avea ca temă principală promovarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor și adolescenților, prin educație nonformală și se vor desfășura atât în aer liber, cât și la Adăpostul de urgență pe timp de noapte, de pe strada Nicolae Grigorescu.
Educația nonformală presupune o abordare a învățării prin activități interactive, motivante, antrenante și, mai ales, amuzante. În plus, aceasta pune accent pe importanța implicării directe a celor care învață în planificarea și organizarea activităților. Cu alte cuvinte, structura și conținutul acțiunilor sunt stabilite de comun acord cu participanții, astfel încât acestea să răspundă cât mai bine nevoilor și așteptărilor lor – în primul rând, nevoilor de a fi incluși social, de a fi activi, responsabili și respectați.
Acțiunile organizate în cadrul parteneriatului dintre Asociația Alert Deva și DAS Deva vor debuta în luna martie 2023 și au ca scop reînvierea interesului pentru învățare și, implicit, creșterea procentului de promovabilitate și acces la educație în rândul copiilor din familiile defavorizate aflate în evidența DAS Deva.
Conform calendarului, activitățile propuse vor consta, în principal, în ateliere de creație cu diferite tematici, workshop-uri de nutriție și dezvoltare personală, drumeții pe traseele obiectivelor turistice din municipiul Deva, concursuri sportive și campanii umanitare și de informare.

Direcția de Asistență Socială Deva
 

330152 Deva, Piața Unirii nr. 4
0254 / 213435 / 232310 / 218579 / 234651
fax: 0254 / 226176
© Primăria Deva 2022-2024, Toate drepturile rezervate