image

EVENIMENTE

Turneul național „Flautul Fermectat” revine la Deva cu „Șansonete și Șuete”!

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită la un eveniment cultural de excepție, vineri, 9 iunie 2023, de la ora 19.00, în sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” Deva.
Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și acordeonistul Fernando Mihalache continuă în luna iunie, Turneul Național Flautul Fermecat, ajuns la ediția a XII-a și propun publicului un recital unic, în care flautul fermecat și acordeonul seducător vor crea în sălile de concert din România atmosfera pariziană, din vremurile apuse până în zilele noastre,  explicând prin muzică de ce toate drumurile duc la… Paris.

Le temps des fleurs (Dalida), La Mamma (Aznavour), Les Champs-Elysées (Joe Dassin), La Foule (Edith Piaf), La valse à mille temps (Jacques Brel) și multe altele, precum și piesele pline de sentiment, vervă și umor ale compozitorilor Marin Marais, Luly, Debussy, Satie sau ale românilor Georges Boulanger, Vladimir Cosma, Johnny Răducanu și Dan Dediu, vor fi presărate cu versurile scrise și recitate pe scenă de Ion Bogdan Ștefănescu, totul într-un spectacol menit să ofere publicului nenumărate momente de delectare și elevație, într-o atmosferă seducătoare, ca pe malurile Senei.
„Acest proiect cred că o să aducă mai aproape spectatorii și îi va face curioși asupra repertoriului extrem de interesant, într-o asociere timbrală unică: flaut, acordeon, contrabas și percuție”. (Fernando Mihalache)

Un recital unic în România, în care „flautul fermecat”, poezia, acordeonul seducător și o secție ritmică plină de nerv și culoare, aduc în fața publicului atmosfera pariziană, din vremurile apuse până în zilele noastre. Muzici rafinate, șampanizate, pline de sentiment, vervă și umor, ale compozitorilor Marin Marais, Lully, Satie, Milhaud și ale celebrilor șansonetiști Edith Piaf, Jacques Brel, Charles Aznavour, Dalida, Gilbert Bécaud, Joe Dassin, Patrick Bruel sau ale compozitorilor români cu cariere la Paris, Georges Boulanger și Vladimir Cosma, vor face deliciul publicului. Ion Bogdan Ștefănescu și Fernando Mihalache vă oferă un periplu muzical parizian de neuitat, într-un spectacol nemaivăzut, în care până și bisurile sunt anunțate în program. Iar poemele, „șuetele”, scenariul și regia sunt realizate chiar de Ion Bogdan Ștefănescu.

PROGRAM MUZICAL
Marin Marais – Le Basque
Jean-Baptiste Lully – Gavotte
François-Joseph Gossec – Tambourin
Emile Pessard – Andalouse
Erik Satie - Gnossiennes 1
Darius Milhaud – Brazileira
Fernando Mihalache (ar.) - Paris mon amour
Dalida – Le temps des fleurs
Gilbert Bécaud – Quant il est mort le poète
Gerard Lenorman – La Ballade des Gens Heureux
Ángel Cabral (Edith Piaff) – La foule
Michel Legrand – Les parapluies de Cherbourg
Jacques Brel – La valse à mille temps
Joe Dassin - Les Champs-Elysées
Patrick Bruel – J’te l’dis quand même
Vladimir Cosma – Le grand blond
Ioan Dobrinescu – Fraze-parafraze din Paris și Micul Paris

Bisuri:
Dan de Dieu – Une lettre perdue
Georges Boulanger – Avant de mourir
Johnny Răducanu – Jocul țambalelor
Astor Piazzolla –Liber tango

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.


Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

 

330152 Deva, Piața Unirii nr. 4
0254 / 213435 / 232310 / 218579 / 234651
fax: 0254 / 226176
© Primăria Deva 2022-2024, Toate drepturile rezervate